Så här exporterar du VCards till Excel på en Mac (5 steg)

Förutom att du kan hålla reda på ekonomiska data kan Excel också importera ett stort antal filtyper. Detta är användbart om du behöver extrahera specifika data från information som ett vCard. Du kan exportera kontakter från din Mac-kontaktapplikation som ett vCard, som du sedan kan importera till Excel efter att ha använt de inbyggda konverteringsverktygen i guiden Textimport. När du har data i ett kalkylark kan du extrahera de data du behöver från kortet.

Steg 1

Öppna appen Kontakter och välj den kontakt du vill exportera. Högerklicka på kontakten och välj "Exportera vCard." För att exportera flera kontakter, håll ned "Apple" -tangenten medan du klickar på de kontakter du vill exportera och högerklicka sedan och välj "Exportera vCard."

Steg 2

Öppna Excel för Mac och välj "Arkiv" och sedan "Importera" för att öppna dialogrutan Importera.

Steg 3

Välj "Alla filer" i rullgardinsmenyn Aktivera och bläddra till platsen för det sparade vCard-kortet. Klicka på den och klicka sedan på "Öppna" för att starta textimportguiden.

Steg 4

Välj alternativet "Avgränsad", som automatiskt separerar data i kolumner baserat på komma eller flikar i vCard-filen. Klicka på "Nästa" för att välja de avgränsare som ska användas.

Klicka på de olika avgränsarna, till exempel "Tab" eller "Semikolon". Kontrollera datalayouten i "Data preview" -fönstret för att se till att den skiljer sig korrekt. Klicka på "Slutför" för att slutföra importen.