Hur lång tid tar det att ladda upp videor till YouTube?

Oavsett hur snabb din flammande internetanslutning är kommer det ta tid för YouTube att ta emot din video och bearbeta den. Flera faktorer påverkar hastigheten med vilken din uppladdning sker. Du kan inte ändra hur snabbt YouTube-servrar tar emot dina data, men du kan göra vissa saker för att få dina videor snabbare till dessa servrar.

Faktorer för filstorlek

Uppladdnings- och nedladdningshastigheter varierar beroende på mängden data du överför. När du till exempel sparar en videofil ger ditt videoredigeringsprogram dig ofta möjlighet att välja ett visst filformat. Vissa format producerar större filer medan andra producerar mindre. Du kanske känner till WMV-format eftersom Windows Movie Maker, ett populärt videoredigeringsprogram, sparar filer i det formatet och Windows Media Player läser dem. WMV, MPEG-4 och andra komprimerade videoformat laddas upp snabbare än HD-filer.

HD-video

Högupplösta videor ger renare, skarpare bilder, men de resulterar också i större filstorlekar eftersom de innehåller mer digital information. Google rekommenderar att du laddar upp högupplösta videofiler om du vill att dina videor ska producera högsta kvalitet. En annan fördel med att ladda upp HD-videor är din förmåga att uppgradera dina videor när YouTube gör nya videoformat tillgängliga. Granska dokumentationen som medföljer ditt videoredigeringsprogram för att avgöra hur du sparar videor i HD-format och var beredd att vänta längre på att YouTube ska publicera din video.

Dataöverföringshastigheter

Även när du vet hur stora dina videofiler är kan du inte alltid förutsäga hur lång tid det tar för dem att flytta från hårddisken till vilken webbserver som helst på Internet. Internethastigheter kan variera under dagen och nätverksbelastning kan orsaka att uppladdningar fluktuerar slumpmässigt. Din anslutningshastighet påverkar också uppladdningshastigheten. En långsam uppringning tar längre tid att ladda upp en stor videofil än en snabb bredbandsanslutning. Om du har en långsam anslutning och behöver ladda upp en video snabbare kan du alltid kopiera filen till en extern enhet och ladda upp den med en dator som har en snabbare internetanslutning.

Bestämma anslutningshastighet

Ett sätt att få en uppfattning om din genomsnittliga uppladdningshastighet är att besöka en webbplats som Digital Landing, ZDNet eller Speedtest och testa anslutningens uppladdningshastighet. Om din uppladdningshastighet till exempel är 512 Kbps kan du beräkna hur lång tid det tar för en fil att ladda upp under perfekta förhållanden om du känner till videofilens storlek. Bestäm filstorleken genom att hitta den i Windows Explorer, högerklicka på filen och välja "Egenskaper". Storlekssektionen i fönstret Egenskaper visar information om filstorlek.

Tips

Om du inte vill beräkna uppladdningstider besöker du en kalkylatorwebbplats, som T1shopper, och anger filens storlek och filöverföringshastighet i de angivna textrutorna. Webbplatsen T1shopper visar hur lång tid din uppladdning tar under idealiska förhållanden. Google noterar att bearbetningstiderna varierar när din video anländer till YouTube. Det kan ta minuter till timmar innan behandlingen har slutförts. Högupplösta filer tar längre tid att bearbeta än videor med lägre upplösning. Google rekommenderar också att du tar bort din video från YouTube och laddar upp den igen om du ser ett statusmeddelande som säger "Bearbetar, vänta" vänta åtta timmar efter att du laddat upp din video.