Ändra var Firefox hämtar filer på din dator

Precis som Google Chrome sparar Firefox webbläsare också nedladdade filer i mappen "Nedladdningar" i användarkontot. Det är emellertid enkelt att ändra mappens plats för nedladdningar i Firefox och göra att Firefox-webbläsaren sparar nedladdade filer på skrivbordet eller till någon annan plats på din dator.

Ändra var Firefox hämtar filer

Om du är som jag kanske du vill att allt du laddar ner från internet först ska göras tillgängligt på skrivbordet, så att du enkelt kan se och få tillgång till den nedladdade filen.

Senare kan den nedladdade filen antingen flyttas till en lämplig mapp eller raderas och visas i papperskorgen efter att den nedladdade artikeln har tjänat sitt syfte.

Lyckligtvis är det verkligen lätt att ändra Firefox Nedladdningar Mappplats på din dator och göra Firefox webbläsare att ladda ner filer till din dators skrivbord eller någon annan plats på din dator genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Firefox webbläsare på din dator.

2. Klicka på Firefox-menyknappen med 3 fält, som finns längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på fliken Alternativ i listrutan. (Se bilden ovan)

4. På nästa skärm klickar du på fliken Allmänt i sidofältmenyn (om du inte redan är på den fliken).

5. Under avsnittet Nedladdningar, klicka på cirkeln bredvid Spara filer till och välj den nya mappen för nedladdningar genom att klicka på Bläddra (se bild ovan).

6. När du klickar på webbläsaren ... kommer du till skärmen "Välj nedladdningsmapp" (se bild nedan). På den här skärmen kan du klicka på Desktop för att göra Firefox att spara nedladdningar på ditt skrivbord.

Som du kan se på bilden ovan kan du också göra att Firefox sparar filer i en mapp på skrivbordet och praktiskt taget till vilken plats som helst på din dator. Du kan till och med göra att Firefox sparar nedladdningsfiler till en USB-enhet eller till en extern hårddisk som är ansluten till din dator.

Låt Firefox fråga var du vill spara nedladdade filer

Medan nedladdning av filer till skrivbordet gör dem omedelbart synliga kan det också göra ditt skrivbord rörigt om du inte vidtar några åtgärder på nedladdade filer (flytta till en relevant mapp eller ta bort)

Därför är ett annat alternativ du kanske gillar att få Firefox att fråga dig var du kan spara nedladdade filer. Varje gång du laddar ner en fil från internet ber Firefox dig välja en plats för den nedladdade filen.

1. Öppna Firefox webbläsare på din dator.

2. Klicka på Firefox-menyknappen med 3 fält, som finns längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

3. Klicka på fliken Alternativ i listrutan. (Se bilden ovan)

4. På nästa skärm klickar du på fliken Allmänt i sidofältmenyn (om du inte redan är på den fliken).

5. Under avsnittet Nedladdningar, klicka på cirkeln bredvid Alltid fråga mig var jag ska spara filer

Efter den här inställningen kommer Firefox att uppmana dig att ange en plats för den nedladdade filen, varje gång du försöker ladda ner någonting från internet.

Om du inte är säker på att du fortfarande kan rikta Firefox att spara den nedladdade filen på Desktop eller direkt Firefox att spara filen i specifika mappar som Bilder, musik och PDF-filer som du kan skapa på din dator för att lagra och hantera nedladdade filer.