Hur man hittar om någon har blockerat dig på Facebook

Facebook ger inget officiellt sätt att bekräfta om någon har blockerat dig på Facebook. Men det finns definitivt några pålitliga sätt att hitta om någon verkligen har blockerat dig på Facebook.

Hitta om någon har blockerat dig på Facebook

När någon blockerar dig på Facebook får du inte ett meddelande från Facebook som informerar dig om att någon har blockerat dig på Facebook.

Detta gör det svårt att ta reda på om någon verkligen har blockerat på Facebook eller att din Facebookvän helt enkelt har tagit bort sitt Facebook-konto eller har blivit förbjudet av Facebook.

Det finns många appar som påstår sig ha möjligheten att hitta om någon har blockerat dig på Facebook. Det är dock svårt att ta reda på vilka av dessa appar som faktiskt försöker hjälpa dig och vilka som bara försöker få din personliga information.

Därför tillhandahåller vi nedan några av metoderna för att ta reda på om någon har blockerat dig på Facebook.

1. Kolla din vännerlista på Facebook

Den första indikationen när någon blockerar dig på Facebook tillhandahålls av din vänlista.

Öppna Facebook på din iPhone eller Android-telefon och klicka på menyikonen med 3 fält som finns längst ner till höger på skärmen (i fall av iPhone) och nära skärmens övre högra hörn (i fallet med Android-telefon).

På nästa skärm klickar du på alternativet Vänner och går igenom listan över dina Facebook-vänner.

Om du inte kan hitta just din vän i listan är det en indikation på att du kan ha blivit blockerad på Facebook av din Facebook-vän.

Det är dock också möjligt att denna person kan ha stängt sitt Facebook-konto eller har blivit förbjudet av Facebook.

2. Sök din vän på Facebook och Google

Skriv namnet på din vän i Facebooks sökruta och se om hans / hennes namn visas i sökresultaten.

Om namnet på din Facebookvän inte visas i sökresultaten indikerar det möjligheten att den här personen kan ha blockerat dig på Facebook.

Det är emellertid också möjligt att din Facebook-vän kan ha beslutat att göra hans / hennes profil icke sökbar på Facebook.

För att bekräfta, sök efter din vän på Google och se om hans / hennes profil visas i Googles sökresultat.

Öppna Google på din telefon eller dator och skriv din kontakts namn + Facebook i sökrutan och tryck på Enter-tangenten.

Om din väns Facebook-profil visas i Googles sökresultat (medan den inte kom i Facebook-sökning), är det en annan indikation på att din kontakt har troligen blockerat dig på Facebook.

3. Ömsesidig vänlista

Ett annat sätt att hitta om någon har blockerat dig på Facebook är att söka efter den person som du misstänker har blockerat dig med hjälp av Facebook-profilen för en ömsesidig vän.

Logga in på ditt Facebook-konto och öppna profilen för någon som du känner säkert är en ömsesidig vän med dig och personen som du misstänker har blockerat dig.

Klicka sedan på alternativet Vänner för att öppna vännerlistan för denna ömsesidiga vän.

När du fortfarande finns på sidan Vänlista trycker du på alternativet Alla som finns längst upp till höger på skärmen. Skriv sedan namnet på den vän som du tror har blockerat dig på Facebook i sökfältet och tryck på Enter-tangenten.

Om profilen för din vän / kontakt visas i sökresultaten indikerar det att din vän inte har blockerat dig på Facebook.

Men om din väns profil inte visas i sökresultaten ger den en bra indikation på att din vän troligen har blockerat dig på Facebook.

4. Fråga gemensamma vänner

Fråga dina vanliga vänner om de kan visa profilen för denna person i sina Facebook-konton. Om dina vänner kan visa profilen och du inte kan bekräfta det ytterligare möjligheten att den här personen har blockerat dig på Facebook.

5. Prova att posta på kontaktens vägg

Om du kan komma åt den här profilen i din vänlista, se om du kan posta något på hans / hennes Facebook-vägg.

Om du inte kan posta på din kontakts Facebook-vägg är det en indikation på att du delvis har blockerats på Facebook.

Du måste dock också vara medveten om att din kontakt kan ha beslutat att inte låta någon posta på sin Facebook-vägg. För att bekräfta, försök att skicka ett meddelande till din kontakt på Facebook.

Om du inte kan skicka ett meddelande är det en annan indikation på att du är blockerad på Facebook.

6. Kontrollera dina meddelanden

Logga in på ditt Facebook-konto och titta på din Facebook-meddelandeshistorik och se om du kan hitta tidigare konversationer med just din vän.

Öppna konversationen och titta på hur namnet på denna person visas på Facebook och försök att knacka på / klicka på personens namn.

Du har troligen blivit blockerad på Facebook om du upptäcker att namnet på din kontakt är icke klickbart (se bild ovan)

Obs: Om namnet på din kontakt / vän visas som Facebook-användare betyder det vanligtvis att den här personen troligtvis har tagit bort sitt Facebook-konto.