Hur man läser Facebook-meddelanden utan att se ut

Så snart du öppnar ett Facebook-meddelande kan avsändaren se att du har läst meddelandet. Om du inte vill förmedla denna information kan du använda någon av följande metoder för att läsa Facebook-meddelanden utan att se.

Läs Facebook-meddelanden utan att se ut

Facebook använder fyra olika ikoner för att visa status för meddelanden. Som du kan se på bilden nedan ser avsändaren av ett meddelande en bleknad blå cirkel med kryssmarkering när meddelandet lämnar sin enhet.

Så snart meddelandet har levererats förvandlas den blå bleknade cirkeln till en fylld blå cirkel.

Slutligen när meddelandet läses försvinner Blue Circle, och avsändaren ser en miniversion av kontakten Profilbild, vilket indikerar att meddelandet har lästs.

Facebook ger inte ett sätt att stänga av dessa meddelandestatusindikatorer eller läsmottagningar. Därför tillhandahåller vi nedan några lösningar för att läsa Facebook-meddelanden utan att ses på meddelandena.

1. Slå på flygplansläge

Ett enkelt sätt att visa Facebook-meddelanden på iPhone eller Android-enhet utan att se dyka upp är genom att aktivera flygplansläge.

Under vår testning visades inte Seen Status, även när flygplansläget stängdes av och Facebook-meddelandet visades på den skickade enheten.

Seen Status visas på enheten som skickade meddelandet, först när vi började skriva ett svar på mottagarens enhet.

1. Klicka på Inställningar> slå på flygplansläge

2. Öppna Messenger-appen och läs meddelandet.

3. Tvinga att lämna Messenger-appen.

Som nämnts ovan kommer Seen-indikatorn inte att visas när du stänger av flygläget och fortsätter med andra aktiviteter på din smartphone.

2. Läs meddelandeaviseringar

När du får ett Facebook-meddelande ser du ett meddelande på din enhet som visar avsändarens namn och del av meddelandet.

Du kan se dessa meddelandeaviseringar och få en uppfattning om meddelandet. Seen-status visas inte förrän du trycker på meddelandet eller sveper för att rensa meddelandet.

3. Använd Facebook.com för att se meddelanden

Den tredje metoden att läsa Facebook-meddelanden utan att se status som visas på avsändarenheten är att läsa meddelandena på skrivbordsversionen av Facebook.

1. Använd din dator på facebook.com och logga in på ditt konto

2. När du är på ditt Facebook-konto kan du se meddelanden i ett litet popup-fönster nära det nedre högra hörnet på skärmen.

Du kan fortsätta läsa meddelanden som tas emot i popup-fönstret. Seen-ikonen visas bara när du klickar på meddelandefönstret (se bild ovan).

Tips: Du kan också använda skrivbordsversion av Facebook på iPhone.

4. Använd Osynlig app

Om du gillar att använda Apps och du har en Android-telefon eller surfplatta kan du använda Unseen App for Messenger för att läsa Facebook-meddelanden utan att Seen-indikator visas på avsändarenheten.

1. Ladda ner osynlig app från Google Play Store

2. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in Unseen App

Varje gång du får meddelanden på Facebook Messenger visas de i appens gränssnitt. Med appen kan du se meddelandet i gränssnittet utan att Seen-ikonen visas bredvid det skickade meddelandet.

En annan app som du kan använda för att läsa Facebook-meddelanden utan att ses visas är "Blue tick, sist sett hider".

Obs! Medan alla metoder som anges ovan förhindrar att Se status visas, kommer din "Senaste tid" fortfarande att vara synlig på Facebook.