Hur man byter namn på böcker på en Kindle

Kindle är en populär bärbar e-bokläsare som produceras och säljs av online-återförsäljaren Amazon.com. Efter att ha laddat ner olika PDF-filer till sina Kindles kan användare sedan välja mellan flera böcker att läsa när de är ute och reser utan att behöva bära med sig olika inbundna böcker. Du kan ladda ner Kindle-e-böcker från Amazon.com. Men om du vill ändra bokens namn eller hur titeln visas, måste du ladda ner en bibliotekshanterare som låter dig ändra eller fylla i saknade metadata i e-bokfilen.

Steg 1

Ladda ner Calibre-programvaran från calibre-ebook.com/download. Programvaran är gratis men utvecklarna accepterar donationer om du vill ge något i utbyte. Denna programvara låter dig redigera metadata för din e-bok, byta namn på boken och ändra författaren. Det kan också hämta en boks metadata från Internet, vilket kan spara tid. Programvaran fungerar med operativsystemen Windows, OS X och Linux och när du är klar med att byta namn på dina böcker kan du ladda dem direkt på din Kindle med Caliber.

Steg 2

Använd programvaran Mobi2Mobi från dev.mobileread.com/trac/mobiperl/wiki. Nedladdat kan detta konvertera e-bokfiler till .mobi-filer. E-böcker i .mobi-formatet är fortfarande kompatibla med Kindle-läsare men du kan redigera titeln, författaren och omslagsbilden på böcker och till och med lägga till eller redigera bokens beskrivning. Programvaran är gratis och det finns olika versioner för olika operativsystem, inklusive Windows, Mac och Ubuntu.

Redigera bokegenskaperna med hjälp av Stanza. Du kan ladda ner detta från lexcycle.com/desktop. Med programvaran kan du läsa e-böcker på en iPhone, men på skrivbordsversionen kan du också redigera titeln på dina e-böcker innan du exporterar dem till en e-läsare. Stanza är gratis och du kan överföra döpta PDF-filer från din dator till din Kindle med hjälp av programvaran. Det är inte kompatibelt med böcker som köps specifikt från Amazon för Kindle, men det stöder filer från ett antal andra e-bokproducenter inklusive BooksOnBoard.com, Powells.com och Fictionwise.com.