iPod-funktioner och syfte

Apples iPod släpptes ursprungligen 2001 som en MP3-spelare som gjorde att du kunde bära "1000 låtar i fickan" och har sedan dess utvecklats till ett personligt mediecenter med många funktioner. Från och med 2011 finns fyra iPod-modeller tillgängliga: iPod classic, iPod touch, iPod nano och iPod shuffle. Alla iPod-modeller, med undantag för Shuffle, spelar nu upp videor ovanpå musik och iPod touch har även mobila applikationer som iPhone. IPod har många användningsområden, inklusive personlig stereo- eller skivjockey, videospelare och bärbart mediacenter.

Översikt

Det primära syftet med iPod är att kunna lyssna på musik när som helst och var som helst. IPod finns med olika mängder lagringskapacitet för musik och videor. Från och med 2011 varierar tillgängliga modeller från 2 GB till 160 GB lagringsutrymme. IPod classic använder ett klickhjulmenysystem och iPod shuffle använder ett fyrknappssystem som är utformat för att se ut som klickhjulet. IPod touch och iPod nano använder ett system med flera pekskärmar. Alla iPod-enheter levereras med Apples ikoniska vita öronproppar.

Bärbarhet

IPod har ett litiumbatteri som kan laddas via USB-kabel när den är ansluten till en dator eller ett eluttag. litiumbatterier i iPod ger upp till 40 timmars ljuduppspelning på språng, beroende på modell. Det faktum att någon av iPod-modellerna kan passa i fickan gör dem extremt bärbara och lätta att ta med sig, oavsett om du är i bilen eller går på gatan. IPod classic, som är den tyngsta modellen, väger bara 4,9 uns. Du kan till och med köpa armband och klipp för att hålla din iPod på plats när du springer, sportar eller tränar på gymmet.

musik

IPod: s ursprungliga primära användning var musik och det är fortfarande en av de främsta anledningarna till att människor köper iPod. Den största iPod Ccassic-modellen har en lagringskapacitet på 160 GB, som rymmer cirka 40 000 låtar och låter dig hålla hela din musiksamling i fickan. IPod har ett spellistessystem som låter dig organisera låtar som ska spelas tillsammans i grupper. Det finns många tillbehör som gör att du kan använda en iPod i din bil, stereoanläggning i hemmet och med professionell ljudutrustning.

Extra egenskaper

Sedan sin debut 2001 har iPod förvärvat många extra funktioner som går utöver att bara spela musik. IPod classic och nano spelar upp video och musik; iPod touch kan spela in och spela upp video förutom att spela musik. Med iPod classic kan du också synkronisera kontakter, kalendrar och anteckningar med en dator. IPod nano har en pekskärm med inbyggd radio, Genius-mixer och personlig tränar-app. IPod touch använder iPhones appsystem och har många extra funktioner inklusive röstmemo, kartlokalisering och en världsklocka.