Varför kan jag inte se folks foton på Facebook?

Sekretessinställningar styr det mesta av vad du kan eller inte kan se på Facebook, inklusive bilder. Varje Facebook-användare konfigurerar sekretessinställningar för enskilda foton och album för att avgöra vem som har tillgång till dem. Om du inte kan se en persons foton står du antagligen inte på listan över personer som har godkänts för att visa bilderna. Andra gånger kan webbläsarens visningsproblem vara orsaken till fotovisningsfel.

Sekretessinställningar

Målväljarverktyget innehåller alternativ som "Public", "Friends" och "Only Me" för att kontrollera vem som kan se album och enskilda inlägg. Du kan se album och enskilda foton med sekretessinställningen "Public" eller "Friends". Alla på Facebook kan se offentliga foton. Du kommer inte att kunna se foton som är skräddarsydda med sekretessinställningen "Only Me" eftersom de är begränsade från alla utom de personer som publicerade dem.

Webbläsarproblem

I vissa fall kan problem med Facebook-bildvisning tillskrivas din webbläsare. Om din webbläsare stöter på visnings- och laddningsproblem kan album vara tomma. En enskild bild kan också inte laddas. Webbläsarproblem som leder till Facebook-bildvisningsproblem varierar med olika användare och webbläsare. Uppdatering av webbläsaren är en enkel process som kan ladda om innehåll som inte kan visas. Webbläsarcache kan också spela en roll i Facebook-fotoproblem. Om du inte har rensat webbläsarens cache och historik på ett tag kan radering av sparad information lösa problem med fotovisning.

Facebook-vänner

Om du inte är vän med någon på Facebook kanske du inte kan se hans bilder, särskilt om hans foto- och tidslinjeinställningar har konfigurerats för att dölja innehåll från någon annan än vänner. Varje Facebook-användare har tillgång till publikväljarverktyget för att kontrollera vad som kan eller inte kan ses. Om du öppnar en Facebook-tidslinje för en person som inte finns på din vänlista kan du kanske inte se hans foton beroende på inställningarna för fotosekretess. Om personens inställningar för fotosekretess är inställda på något annat än "Offentligt" måste du vara vänner för att visa varandras foton.

Grupper

Du kanske inte kan se bilderna i en grupp om du inte har ett medlemskap, beroende på gruppens sekretessinställningar. Grupper, särskilt hemliga grupper, kräver medlemskap för att se de bilder som postats av medlemmar i gruppen. Å andra sidan är öppna grupper synliga för alla, vilket innebär att du kan se foton andra medlemmar har lagt upp utan att gå med. I en sluten grupp kan vem som helst se gruppen och vem som är med i den, men bara medlemmar kan se foton. Om en grupp privatiseras eller stängs måste du gå med för att se andras foton.