Skrivare som fungerar med Acer-datorer

Att välja rätt skrivare för att samordna med din nya Acer-dator behöver inte vara en svår uppgift. Skrivare är gjorda enligt universella standarder och med lämpliga drivrutiner kan du installera dem på nästan vilken dator som helst, oavsett tillverkare. Du måste installera versionen av skrivardrivrutinerna och programvaran som är kompatibel med operativsystemet som körs på din Acer-dator. Du måste också se till att ha rätt port tillgänglig på din dator, till exempel en tillgänglig parallellport eller USB-port, beroende på vilken anslutningsmetod som krävs.

Laserskrivare

Anslutning av en laserskrivare till din Acer-dator, antingen direkt eller via en nätverksanslutning, erbjuder en solid lösning för dina utskriftsbehov. Laserskrivare ger snabb utskrift och hög hållbarhet. Dessutom finns de i många former och storlekar och med olika funktionsnivåer. Några av de många modellerna som är kompatibla med Acer-datorer inkluderar Hewlett Packard LaserJet Pro P1606dn, Dell 2350d och Brother HL 5370DW. Se till att alltid välja en skrivare som stöder önskad anslutningsmetod. För en direkt kabelanslutningsinställning, välj inte en skrivare som kräver en parallellanslutning om din Acer-bärbara dator eller stationära dator inte är utrustad med en parallellport.

Bläckstråleskrivare

Många hemanvändare vänder sig till bläckstråleskrivare för att möta deras utskriftsbehov. Dessa skrivare ger möjlighet att skriva ut fotografier av professionell kvalitet hemifrån och kostar ofta mycket mindre än deras motsvarigheter. Hewlett Packard, Epson, Canon och Kodak tillverkar alla bläckstråle-modeller som du kan använda med din Acer-dator. Välj än en gång en modell som stöder önskad anslutningsmetod.

Multifunktions- eller allt-i-ett-skrivare

Multifunktionsmaskiner erbjuder bekvämligheten med en skrivare, en kopiator och en skanner i en maskin. Dessa enheter kallas ofta allt-i-ett-enheter och kan också vara utrustade med faxfunktioner. En multifunktionsskrivare levereras vanligtvis med både skrivardrivrutiner och ett programvarupaket. Välj en modell som stöder ditt operativsystem och installera rätt programversion på din Acer-dator. Detta gör att du kan dra nytta av de ytterligare funktioner som skrivaren erbjuder.

Punktmatrisskrivare

Punktmatrisskrivare erbjuder möjlighet att skriva ut genom flersidiga formulär i ett enda pass och kan vara en idealisk lösning för företag och privatpersoner som vill skriva ut fakturor och fraktdokument. Inte ett populärt val bland hemanvändare, en dotmatrix-skrivare uppfyller endast ett specifikt behov och används vanligtvis inte för vardagsutskrift. Exempel på matrisskrivare som du kan ansluta till din Acer-dator inkluderar Epson FX-90 och Okidata ML320.