Hur man kontrollerar om ditt Facebook-meddelande har lästs

Facebook låter dig se om någon har läst ditt skickade privata meddelande på Facebook-webbplatsen eller i någon mobilapplikation på Facebook. Det fungerar för enstaka mottagare såväl som för flera mottagare. I det senare fallet visar Facebook dig vilken av dina mottagare som har sett meddelandet så att du kan verifiera om en viss vän är i slingan. Den här funktionen är integrerad i alla Facebook-konton, så det finns inget extra att ställa in för att få den att fungera.

Logga in på Facebook och välj ikonen "Meddelanden" i menyraden. Detta visar dina senaste konversationer i en listruta.

Hur man kontrollerar om ditt Facebook-meddelande har lästs

Klicka på kugghjulsikonen bredvid där det står "Chattar" och välj "Olästa chattar." Detta filtrerar en lista över dina senaste olästa chattar i omvänd kronologisk ordning.

Hur man kontrollerar om ditt Facebook-meddelande har lästs

Du kan också berätta att ditt meddelande har lästs eller åtminstone sett om en liten cirkulär version av din mottagares profilbild visas till höger om meddelandet.

Varningar

Om meddelandet "Seen" inte visas finns det en chans att din mottagare såg en kopia av meddelandet via sitt e-postkonto. När detta skrivs finns det inget sätt att verifiera om detta är fallet för ett visst meddelande.