Hur man ansluter en iPad till en iPhone via Bluetooth-delning

Personal Hotspot är iPhone-funktionen som gör telefonen till en bärbar router eller mobil hotspot för användare av Apple iOS-enheter som annars inte har tillgång till Wi-Fi. Denna funktion använder Bluetooth-teknik för att upprätta anslutning. Internetdelning via Bluetooth är fördelaktigt för sin enkelhet och förmåga att fungera som en hotspot för minst två iOS-enheter. Nackdelarna kretsar kring bandbredd och kostnad. Bandbredden går vanligtvis mellan 1 och 4 megabit per sekund (Mbps) beroende på mobilnätet. Detta bleknar i jämförelse med de 30 Mbps du får med en Wi-Fi-anslutning. Dessutom anser de flesta mobiloperatörer nätdelningsfunktioner som en separat plan. Trots nackdelarna är internetdelning via Bluetooth fortfarande ett bra alternativ för dem som behöver snabb åtkomst under resan.

Steg 1

Aktivera den personliga hotspot-funktionen på iPhone. Välj "Inställningar", tryck på "Allmänt" och välj "Nätverk". Tryck på "Personal Hotspot" eller "Internet Tethering" för iPhone 3G och skjut omkopplaren till "ON". Tryck på "Aktivera Wi-Fi" om dialogrutan dyker upp och om du vill aktivera internetdelning via Wi-Fi-anslutningar. Återgå till skärmen Allmänt.

Steg 2

Kontrollera att Bluetooth-inställningarna har aktiverats. Skjut omkopplaren under Bluetooth till "På" om den är inaktiverad. Avsluta appen Inställningar på iPhone.

Steg 3

Kontrollera att Bluetooth-inställningarna har aktiverats på iPad. Välj "Inställningar". Tryck på "Allmänt" -ikonen till vänster på skärmen och tryck på "Bluetooth" som den visas på höger sida. Skjut omkopplaren till "På".

Steg 4

Låt iPad söka efter Bluetooth-aktiverad iPhone. Det kan ta mer än ett försök. Tryck på iPhone-posten under enhetslistan när den verkar ansluta.

Kontrollera att den sexsiffriga PIN-koden på både iPad och iPhone är densamma och tryck sedan på "Para ihop" för att initiera anslutningen. Enheterna ansluts när en tvåkedjig ikon visas bredvid statusfältet i det övre vänstra hörnet på enhetsskärmen.