Hur man överför Tumblr-inlägg till ett annat konto

Tumblr erbjuder ingen funktion för att överföra alla blogginlägg från ett Tumblr-konto till ett annat, men du kan dela sekundära bloggar eller flytta dem mellan konton. Namnet och URL: en på din blogg kan ändras, men ändringen tar inte bort följare eller kommentarer som du har gjort om andra användares innehåll. Överför dina Tumblr-inlägg manuellt eller med en tjänst som är utformad för att hjälpa dig om du vill flytta gammalt Tumblr-innehåll till ett nytt konto.

Sekundära tumblerkonton

Sekundära Tumblr-bloggar kan delas mellan konton, vilket innebär att båda kontona har tillgång till alla inlägg som görs på den bloggen. För att lägga till ett nytt Tumblr-konto som användare, logga in på ditt gamla konto, klicka på namnet på den sekundära bloggen och klicka sedan på "Medlemmar". Tilldela din nya blogg som medlem; du måste logga in på den nya Tumblr-bloggen för att acceptera inbjudan. När kontot är aktivt som bloggmedlem använder du det gamla Tumblr-kontot för att komma in i området "Medlemmar" igen och marknadsföra det nya kontot till admin. När det nya Tumblr-kontot har full åtkomst kan du ta bort det gamla Tumblr-kontot från bloggen, om du väljer det.

Reblogga inlägg

Om du navigerar till början av din gamla Tumblr-blogg kan du reblogga inlägg i den ordning du ursprungligen laddade upp dem. De nya inläggen verkar dock inte laddas upp ursprungligen av ditt nya konto och kommer att visa de gilla-och kommentarer som människor har kvar på innehållet sedan det publicerades. Du har möjlighet att lämna en ny kommentar till alla inlägg du rebloggerar; Om du vill leda gamla följare till din nya blogg kan det hjälpa dem att hitta ditt nya konto genom att lägga upp en kommentar som "Kopiera detta från mitt gamla Tumblr-konto".

Kopiera innehåll

Bilder och text kan kopieras från dina ursprungliga Tumblr-inlägg och sparas på datorns hårddisk eller urklipp. När du har samlat alla inlägg du vill ladda upp, skapa nya inlägg på Tumblr och kopiera innehållet till din nya blogg. Klicka på kugghjulsikonen på det nya inlägget du skapar för att ställa in ett datum för inlägget. Du kan använda detta för att få dina inlägg att se ut som om de laddades upp samma dag som de laddades upp till din ursprungliga Tumblr-blogg.

Om detta, då det

Ett snabbt sätt att flytta gamla Tumblr-inlägg mellan konton är att använda en tjänst som heter IFTTT (länk i resurser). På den, skapa regler med hjälp av utlösare: den första utlösaren för Tumblr-postöverföring bör gilla ett offentligt inlägg; den sekundära utlösaren bör skapa ett nytt inlägg av en viss typ. Eftersom IFTTT bara kan göra en typ av inlägg, oavsett om det finns text, ljud, video eller någon post-typ Tumblr-erbjudanden, är det effektivaste sättet att använda IFTTT för att snabbt överföra inlägg att skapa en regel med en typ av inlägg och sedan gilla alla inlägg på din gamla blogg som är av den typen. Du kan sedan ta bort regeln och skapa en ny med en annan inläggstyp.