Hur man visar och identifierar nätverksenheter

Windows kan automatiskt skanna ditt nätverk för nätverksenheter och datorer och visa dem. Windows upptäcker en mängd olika enheter, inklusive skrivare, routrar och andra datorer i nätverket. Windows visar dessa enheter i ett fönster, sorterade efter enhetstyp. Du kan visa mer information om en enhet från dess egenskapsfönster, så att du kan identifiera var och en. Windows visar datorer med datorns namn och andra enheter efter tillverkarens och enhetsnamnet.

Klicka på "Start" och välj "Inställningar" -ikonen, som ser ut som ett redskap i nya versioner av Windows.

Hur man visar och identifierar nätverksenheter

Klicka på "Nätverk och Internet" i fönstret Kontrollpanelen. Här kan du visa dina nuvarande och tillgängliga nätverksanslutningar, inklusive Wi-Fi, Ethernet och uppringning.

Hur man visar och identifierar nätverksenheter

Återgå till Windows-inställningsfönstret, klicka på "Enheter".

Om du vill visa och identifiera dina nätverksenheter i Windows, gå till Start-menyn och navigera på ikonen Inställningar som ser ut som ett kugghjul. Därifrån kan du kolla in Nätverk & Internet och enheter.

Visa de typer av nätverksenheter som visas till vänster. Dessa inkluderar Bluetooth och andra enheter, skrivare och skannrar och tangentbord.

Identifiera nätverksenheter, Visa nätverksenheter, Visa nätverksdatorer, Skanna lokalt nätverk

Tips

Du kan utföra åtgärder med nätverksenheter från deras högerklickmeny. Högerklicka till exempel på en nätverksskrivare och klicka på "Installera" för att installera den på ditt system, högerklicka på en router och klicka på "Visa enhetens webbsida" för att visa dess konfigurationssida eller högerklicka på en dator och klicka på "Öppna" för att bläddra i datorns delade filer.