Så visar du LinkedIn-profiler anonymt

Om du inte är medveten är det möjligt att förhindra LinkedIn från att visa ditt namn när du visar profiler från andra personer på LinkedIn. Nedan följer stegen för att visa LinkedIn-profiler anonymt.

Visa anonyma LinkedIn-profiler

Det finns många skäl till varför människor kanske vill se LinkedIn-profiler anonymt, allt från att titta på personer i sitt eget yrke till att undersöka potentiella arbetsgivare och klienter.

När du surfar på LinkedIn-profiler anonymt kommer dina LinkedIn-anslutningar och andra personer vars profiler du tittar inte att se att du tittar på deras profil.

Om du vill visa LinkedIn-profiler anonymt kan du antingen använda LinkedIns privata läge eller ändra dina profiltecken för att dölja ditt namn.

Visa anonyma LinkedIn-profiler

Följ stegen nedan för att se LinkedIn-profiler anonymt.

1. Logga in på ditt LinkedIn-konto på en dator.

2. När du är inloggad klickar du på din profilikon i toppmenyn och klickar på alternativet Inställningar och sekretess i rullgardinsmenyn.

3. På skärmen Sekretess klickar du på Hur andra ser din LinkedIn-aktivitet i den vänstra rutan. I den högra rutan bläddrar du ned och klickar på alternativ för profilvisning.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och välj alternativet Privat läge.

Att välja privat läge kommer att visa din profil som Anonym LinkedIn-medlem.

Det andra alternativet är att välja alternativet "Privat profilkarakteristik", vilket låter dig visa ditt LinkedIn-namn som "Någon på LinkedIn" eller något annat.

Även när du väljer att förbli anonym på LinkedIn kommer folk fortfarande att kunna se att någon har sett sin profil. Men de kommer inte att kunna se ditt riktiga namn.

Obs: När du blir anonym på LinkedIn kan du inte heller se namnen på andra personer som tittar på din profil.