SelfControl-appen hjälper dig att bli produktiv

Stöter du på distraktioner som sociala medier, e-post och textmeddelanden varje gång du försöker få lite arbete på en dator. Då måste du verkligen läsa den här recensionen om en gratis MAC-applikation som heter SelfControl, exakt utformad för dem som är beroende av sociala medier och e-postmeddelanden.

SelfControl-appfunktioner

SelfControl låter användare blockera en specifik webbplats under en viss tidsperiod. När ett lås placerats på en webbplats finns det inget sätt att komma runt det.

Låset tas inte av även om du försöker starta om datorn. När du har blockerat en webbplats kan du inte komma åt den förrän den angivna tidsperioden är över.

Du kanske tycker att appen är lite för strikt men en sådan nivå av strikthet krävs för att bota ditt beroende till sociala medier och stoppa ditt tvångsmässiga beteende när du kontrollerar e-post varje sekund. Det finns inget sätt att göra något med sådana distraktioner.

Hur man använder SelfControl App

Appen har ett mycket enkelt och rent gränssnitt som är riktigt lätt att använda. Allt du behöver göra är att starta appen på din dator och lägga till dina distraherande, beroendeframkallande och tvångsmässiga webbplatser till domänens svartlista.

Nästa måste du ställa in tiden för att blockera de beroendeframkallande och distraherande webbplatserna på en kontrollpanel för reglaget.

Bild: Wired.com

Viktigt: Tänk på att när du har blockerat en webbplats du inte kan komma åt den förrän den angivna tidsperioden är helt över. Det finns inget sätt att stoppa blocket, du kan inte sluta och till och med omstart kommer inte att komma ur ditt självpålagda block.

Slutsats

Du kan bara vara produktiv när du kan fokusera helt på den aktuella uppgiften utan att bli distraherad eller sidospårad av ett e-postmeddelande eller tanken på att logga in på ditt sociala mediekonto. SelfControl App hjälper dig att få distraheringsfri tid för dig att avsluta det som är viktigt och måste göras.

Sammantaget är SelfControl App en bra applikation som hjälper dig att hålla dig borta från distraktioner. Appen rekommenderas definitivt om du har varit beroende av vissa webbplatser och tycker att det är extremt svårt att hålla sig borta från dessa webbplatser.