Hur fixar jag min dator om det inte låter mig uppdatera Windows

Det finns många saker som kan gå fel med en dator och orsaka olika problem. Ett av de viktigaste stegen för att felsöka ett datorproblem är att se till att du har de senaste Windows-uppdateringarna. Om du vill köra Windows-uppdateringar och av någon anledning inte kan problemet är problemet nästan alltid eftersom ett virus har inaktiverat Windows-uppdateringar för att förhindra att du tar bort viruset. Detta måste åtgärdas så att din dator kan vara fri från virusen och uppdateras för att lösa andra problem.

Säkerhetskopiera alla dina dokument och filer för att förhindra förlust av vissa eller alla viktiga data.

Se till att din internetanslutning fungerar. Installera antivirusprogram och leta efter antivirusuppdateringar. Koppla bort från internet och skanna sedan hela hårddisken och ta bort alla virus som finns. Starta om datorn och leta efter virus igen. Ta bort alla som finns.

Installera om Windows om du fortfarande inte kan uppdatera Windows efter att ha tagit bort virus eller om det inte finns några virus. Sätt i Windows-CD: n i enheten och starta om datorn. Välj att acceptera licensavtalet när Windows CD startar. Välj att göra en installation - inte en reparation - vid första uppmaningen att göra en reparation. Välj att reparera en befintlig Windows-installation och slutföra installationen av Windows vid nästa uppmaning.

Återanslut till Internet. Testa din internetanslutning för att se till att den fungerar. Gå till alternativet Windows Update i Start-menyn eller i programlistan. Välj att hitta de senaste uppdateringarna och installera dem.

Tips

Rensa din webbläsarhistorik för att hålla virus borta från din dator.