Vad används USB-porten på baksidan av en DirecTV-mottagare till?

DirecTV-mottagare har en eller flera USB-portar, men de flesta USB-tillbehör fungerar inte med dem. Detta kan få dem att verka väldigt små, men USB-portarna på DirecTV-mottagare har några användningsområden, som att ansluta en antennmodul via luften eller ge USB-enheter ström.

Anslut en antenn

Du kan köpa en AM21-antennemodul som gör att din DirecTV-mottagare också kan få över-the-air-kanaler. Den ansluts till USB-porten på DirecTV-mottagaren, men det är den enda DirecTV-enheten som fungerar med USB-porten på mottagaren. Från och med december 2013 är AM21 inte tillgänglig på DirecTVs webbplats, men tredjepartssäljare har dem fortfarande tillgängliga att köpa (se länk i Resurser).

Mjukvaruuppdateringar

Om din DirecTV-mottagare av någon anledning inte kan ladda ner uppdateringar till sin programvara via satellitanslutningen kan USB-porten användas av DirecTV-tekniker för att ladda programuppdateringar till mottagaren. Användare kan inte komma åt denna funktion och bör inte försöka, eftersom det kommer att upphäva garantin och kan leda till att mottagaren sparkas av från DirecTV-nätverket.

Laddningsenheter

USB-porten ger ström till USB-enheter som mobiltelefoner. Du kan ansluta laddningskabeln till USB-porten och hålla telefonen fylld med juice medan du tittar på tv. Vissa användare har till och med fått ett USB-tangentbord att fungera så att det går snabbare att skriva saker i sökverktyget. Sammantaget är det inte en enorm välsignelse, men det ger viss funktionalitet för den ensamma, övergivna USB-porten.

Extra förvaring för GenieGO

GenieGO DirecTV-mottagaren låter dig ladda ner program till dina mobila enheter för att titta på när du är på språng. Den har också en USB-port som stöder en extern hårddisk för att lägga till ytterligare lagringskapacitet. Om du ansluter en USB-hårddisk till USB-porten på DirecTV kommer GenieGO att omformatera enheten - ta bort allt på den - och formatera den för användning endast med DirecTV-systemet. Om du vill använda enheten för något annat måste du formatera den igen, vilket innebär att du förlorar de lagrade showerna.