Loggar Facebook ut dig när du är inaktiv?

Facebook erbjuder många sätt att skydda din integritet och separera det du delar. Du kan ange exakt vem som kan se varje statusuppdatering, fotoalbum eller tidslinjeinlägg. Om någon annan har tillgång till ditt Facebook-konto är dock allt tillgängligt för honom. Att logga ut från Facebook när du är klar med en session är ett sätt att hålla din information privat.

Idle Sign Off

Vissa webbplatser stänger din session efter en viss tid och loggar ut från webbplatsen. Denna praxis hjälper dig att skydda dig från andra som får åtkomst till ditt konto och din information. Facebook loggar inte ut när du är inaktiv - men det avslutar din session när du stänger webbläsaren om du inte aktiverar alternativet "Håll mig inloggad" på Facebook-inloggningssidan.

Integritet

Även om datorn du använder är i ditt eget hem, kan det uppstå integritetsproblem som till och med en betrodd familjemedlem får åtkomst till ditt Facebook-konto. Till exempel använder många människor Facebookchatt för att diskutera privata och känsliga frågor med vänner - diskussionerna är privata, men en person som har tillgång till ditt Facebook-konto kan läsa loggarna. Han har också tillgång till information du håller privat - så bilder som endast är avsedda för dina bästa vänner kan ses av någon som använder din dator med Facebook inloggad.

Offentliga datorer

Om du kollar Facebook på en offentlig dator väntar en mer komplex uppsättning problem, såsom identitetsstöld. En okänd person kan komma in på den offentliga datorn, öppna Facebook och ha tillgång till all din data, inklusive objekt som du har blockerat från allmänheten. Om du har överfört personlig information till vänner - till exempel din adress - skulle personen kunna se den. Många Facebook-konton har också en betalningsmetod kopplad för köp i appar; om du lämnar ditt Facebook-konto inloggat på en offentlig dator kan en person använda din betalningsmetod för att göra inköp.

Lösningar

Även om Facebook inte loggar ut, ger det ett sätt att stänga en session när du inte är vid den dator där sessionen är inloggad. Med fjärrloggningsfunktionen kan du logga in på Facebook på vilken dator som helst, se om du har ytterligare aktiva sessioner och stäng dem sedan. Fjärrloggning är tillgänglig under dina säkerhetsinställningar. Det finns också en förlängning för Firefox som heter Facebook Auto-Logout som loggar ut användare från Facebook efter en viss period av inaktivitet.