Hur man skapar tomma album i Google Photos

Medan standardfoton-appen på iPhone gör det enkelt att skapa ett tomt album, är proceduren för att skapa tomma album i Google Foton lite längre och lite mer komplicerad.

Tomma album i Google Foton

När du försöker skapa ett album i Google Foton ber appen dig omedelbart att välja foton för ditt nya album och skapar inte ett album om du inte väljer minst ett foto.

iPhone-användare som vanligtvis rutinmässigt skapar tomma album i iOS Photos-appen är ganska irriterade att tvingas välja Foton för att skapa ett album i Google Photos-appen.

I stället för att fastna av denna begränsning i Google Photos-appen kan du helt enkelt använda följande lösning och skapa ett tomt album i Google Fotos-appen.

Skapa tomma album i Google Foton

Följ stegen nedan för att skapa ett tomt album i Google Photos-appen. Om du undrar vad lösningen är, är det lika enkelt som att skapa ett nytt album i Google Foton genom att välja Ett foto och sedan ta bort detta foto för att skapa ett tomt album.

1. Öppna Google Photos-appen på din Android-telefon eller iPhone

2. Klicka sedan på fliken Album, som ligger längst ner till höger på skärmen

3. Om du aldrig har skapat ett album förut ser du en Skapa albumlänk på nästa skärm. Klicka på Skapa albumlänk

4. Om du tidigare har skapat ett album, måste du trycka på 3-punktsikonen uppe till höger på skärmen och sedan på alternativet Album i menyn som visas (se bild nedan).

5. Därefter uppmanas du att välja Foton för det nya albumet från din kamerarulle.

Eftersom det inte finns något sätt att komma bort från den här skärmen väljer du minst ett foto och knackar på Skapa från det övre högra hörnet på skärmen (se bild nedan).

Obs! Fotot du väljer kommer att raderas i stegen i nästa procedur.

6. På nästa skärm skriver du ett namn för ditt album och trycker på kryssmarkeringen från skärmens övre vänstra hörn för att spara albumet.

Radera fotot så att albumet blir tomt

Nu när du har skapat ett album är nästa steg att ta bort fotot från albumet för att göra det till ett tomt album.

1. Öppna appen Google Foton och knacka på fliken Album längst ner till höger på skärmen.

2. Öppna albumet som du just har skapat ovan genom att trycka på det.

3. När du är i albumet trycker du på och håller kvar på fotot som du vill ta bort från albumet.

4. När du har valt foton att ta bort klickar du på 3-punktsikonen från skärmens övre högra hörn och klickar sedan på alternativet Ta bort från album i bildmenyn som visas.

När du har tagit bort fotona kommer du att få ett tomt album som du kan använda för att lägga till foton från din kommande familjesemester eller dela detta tomma album med andra och be dem att ladda upp foton från festen du deltog.

Obs! Du hittar det tomma albumet längst ner i listan, om du har mer än 1 album i Google Photos.