Hur du lagrar alla dina foton i molnet

Många lagrar rutinmässigt foton och videor på sina datorer, telefoner och vissa gör inte ens en säkerhetskopia av foton till en extern lagringsenhet eller en USB-enhet. Låt oss därför ta en titt på hur vi lagrar foton i moln.

Varför lagra foton i molnet

Som du redan har upplevt kan lagring av foton på datorer och telefoner vara riskabelt. Oavsett om du har en Windows-dator eller Mac kan dessa maskiner delas när som helst och låsa dig från alla dina foton och videor.

Om hårddisken på en PC eller Mac blir skadad eller misslyckas kan det inte ens vara möjligt att återställa dina foton och videor.

Precis som datorer kan din iPhone eller Android-telefon misslyckas, gå vilse eller bli stulen. Om detta händer kan du förlora alla dina minnen.

Därför är det viktigt att du gör en säkerhetskopia av alla dina foton och videor till en extern lagringsenhet och också vänjer dig att lagra foton i molnet.

Fördelar med att lagra foton i molnet

Förutom att vara mer tillförlitliga än till och med de bästa externa lagringsenheterna, ger lagring av foton i moln andra fördelar.

  1. Du kan komma åt dina foton när som helst var som helst i världen
  2. De flesta molnlagringstjänster gör det enkelt att dela foton
  3. Cloud Storage-tjänster kostar inte mycket

Så låt oss gå vidare och titta på olika alternativ som finns tillgängliga för att lagra foton i Cloud.

Lagra foton från iPhone till iCloud

Om du använder iPhone kan du ställa in enheten så att den automatiskt överför foton till Apples iCloud-lagringstjänst genom att aktivera iCloud Photo Library på din iPhone.

Klicka på Inställningar> Foton. Växla PÅ alternativet för iCloud Photo Library på Photoskärmen.

Apple tillhandahåller 5 GB iCloud-lagringsutrymme för alla iPhone-användare. Detta räcker emellertid inte för att lagra alla dina foton och videor på iCloud.

Om du vill lagra foton på iCloud måste du köpa ytterligare iCloud-lagringsutrymme från Apple.

För att köpa mer lagringsutrymme klickar du på Inställningar> iCloud> Lagring> Köp mer lagring

På nästa skärm väljer du din lagringsplan och knackar på Köp-länken längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

När du uppmanas logga in på ditt iCloud-konto och slutföra köpet.

Lagra foton från Android-telefon till Google Foton

Om du använder en Android-telefon eller surfplatta kan du ställa in din Android-telefon så att den automatiskt överför och lagrar foton på Googles molnlagringstjänst.

Öppna Photos-appen på din Android-telefon. Klicka sedan på ikonen för tre linjer längst upp till vänster på skärmen och tryck på Inställningar i rullgardinsmenyn.

Klicka på alternativet Säkerhetskopiera och synkronisera på skärmen Inställningar.

På nästa skärm, slå PÅ alternativet för Säkerhetskopiera och synkronisera.

Därefter säkerhetskopieras alla foton som du tar på din Android-telefon automatiskt till Google Foton.

Google tillhandahåller 15 GB gratis Cloud Storage-tjänst för alla användare av Google-kontot och tillhandahåller ytterligare Cloud-lagring till mycket rimliga priser.

För att uppgradera din lagringsplan öppnar du Photos-appen> tryck på 3-radsikonen> Inställningar> Säkerhetskopiering och synkronisering. På skärmen Säkerhetskopia och synkronisering klickar du på alternativet Köp mer lagring.

På nästa skärm väljer du din lagringsplan och betalar med PayPal, kreditkort eller ett presentkort.

Lagra foton från digitala kameror till moln

Förfarandet för att lagra foton från digital kamera till Cloud beror på Cloud Storage-tjänsten som du använder och om du föredrar att använda en Mac eller PC.

Om du använder Mac kan appen Foton på din Mac importera foton till iCloud Photo Library.

På samma sätt kan OneDrive-appen på din Windows-dator automatiskt ladda upp bilder som du placerar i kamerarullmappen till OneDrive.

Om du föredrar att använda Googles molnlagringstjänst kan du helt enkelt släppa foton från din digitala kamera till en molnsynkroniserad mapp och alla dina foton överförs till Google Drive.

I detta avseende kan du hänvisa till den här artikeln: Hur du synkroniserar specifik mapp på datorn med Google Drive

Lagra foton i andra molnlagringstjänster

Om du inte vill använda iCloud, OneDrive eller Google Photos, finns det ansedda Cloud Storage-leverantörer som Dropbox, Flickr och Amazon.

Dropbox låter dig i princip "släppa" dina foton och videor i en Cloud Storage Bucket och låter dig få åtkomst till din hink från vilken enhet som helst.

Alla dessa molnlagringstjänster har dedikerade appar som du kan ladda ner och installera på nästan alla enheter.

Dropbox har en kameraöverföringsfunktion som låter dig ladda upp foton direkt från din Smartphone till lagringshinken i ditt Dropbox-konto.