Hur du avregistrerar iMessage på iPhone eller dator

Om du nyligen har bytt från iPhone till Android och inte fått meddelanden från iPhone-användare måste du avregistrera nummer från iMessage.

Deregister iMessage på iPhone eller dator

Användare som byter från iPhone till Android har alltid klagat över att de inte kan ta emot meddelanden från sina iPhone-kontakter på Android-telefon, även om de fortfarande använder samma telefonnummer.

Det här problemet uppstår på grund av att ditt telefonnummer fortfarande är registrerat med Apples iMessage-tjänst, vilket gör att Apple-servrar skickar meddelanden till ditt telefonnummer i form av iMessages, istället för att skicka dem som vanliga SMS-meddelanden.

Eftersom iMessages bara kan skickas och tas emot av iOS-enhetsanvändare kan du inte ta emot meddelanden från dina iPhone-kontakter på din Android-telefon.

Lösningen på detta vanliga problem är att helt enkelt avregistrera ditt telefonnummer från Apples iMessage-tjänst.

När detta är gjort kommer meddelanden som skickas av iPhone-användare till ditt nummer att skickas som vanliga SMS-meddelanden, som kan tas emot av din Android-telefon.

Deregister iMessage på iPhone

Om du fortfarande har din iPhone överför du ditt nuvarande eller aktiva SIM-kort till din iPhone och följ stegen nedan för att avregistrera iMessage på din iPhone.

Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Meddelanden.

På skärmen Meddelanden, slå AV alternativet för iMessage.

På samma sätt, tryck på Inställningar> FaceTime> Växla AV FaceTime.

Apple har också lagt upp en speciell "Deregister iMessage" -sida där du kan ange det aktuella telefonnumret och bekräfta genom en verifieringskod. Om du inte har iPhone med dig, gå vidare till webbplatsen.

Deregister iMessage på dator

Om du inte har din iPhone med dig kan du avregistrera iMessage genom att gå till en dedikerad Deregister iMessage-sida som Apple har installerat för att fixa det vanliga problemet.

Använd din Mac eller PC och gå till selfsolve.apple.com/deregister-imessage och bläddra ner till avsnittet "Inte längre har iPhone".

Ange sedan telefonnumret du vill avregistrera från iMessage och klicka på Skicka kod.

Apple skickar nu en sexsiffrig bekräftelsekod till ditt telefonnummer. När du har fått den 6-siffriga bekräftelsekoden anger du koden i den medföljande rutan och klicka på Skicka.

Enligt Apple tar det några timmar innan ditt telefonnummer avregistreras från sin iMessage-tjänst.

När ditt telefonnummer har avregistrerats från iMessage bör du inte ha några problem med att ta emot meddelanden från iPhone-användare på din Android-telefon.