Hur du återställer raderade WhatsApp-meddelanden på iPhone

Om du av misstag har raderat WhatsApp-meddelanden på din iPhone eller iPad, hittar du nedanstående steg för att återställa raderade WhatsApp-meddelanden på iPhone.

Återställ borttagna WhatsApp-meddelanden på iPhone

WhatsApp lagrar inte din chatthistorik på sina servrar. Därför är det enda sättet att återställa raderade WhatsApp-meddelanden på iPhone att återställa WhatsApp från en säkerhetskopia.

Detta innebär att du kommer att kunna återställa raderade WhatsApp-meddelanden på iPhone, bara om du hade aktiverat WhatsApp Auto Backup och en nylig säkerhetskopia är tillgänglig på ditt iCloud-konto.

Om du inte är säker på detta kan du följa stegen nedan för att kontrollera om en WhatsApp-säkerhetskopia är tillgänglig på ditt iCloud-konto.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone och tryck på fliken Inställningar i nedre menyn.

2. På WhatsApp-inställningsskärmen klickar du på alternativet Chattar.

3. På Chats-skärmen klickar du på alternativet Chat Backup.

4. På nästa skärm kan du kontrollera om en WhatsApp-säkerhetskopia är tillgänglig på iCloud eller inte och när den sista iCloud-säkerhetskopian gjordes av din iPhone.

Nu när du har bekräftat att du har en säkerhetskopia av WhatsApp-meddelanden på iCloud är du väl inställd på att återställa raderade WhatsApp-meddelanden på iPhone.

Återställ borttagna WhatsApp-meddelanden på iPhone

Förfarandet för att återställa raderade WhatsApp-meddelanden på iPhone kräver i princip att du först tar bort WhatsApp och sedan installerar det igen på din enhet.

1. Tryck och håll på WhatsApp-ikonen> tryck på alternativet Omarrangera appar i snabbmenyn och tryck på X-ikonen för att ta bort WhatsApp från din iPhone.

2. Öppna sedan App Store på din iPhone och ladda ner WhatsApp på din iPhone.

Obs! Du kan bli ombedd att logga in på ditt iTunes-konto genom att ange ditt Apple-ID och lösenord.

3. När appen har laddats ner öppnar du WhatsApp på din iPhone.

4. På de följande två skärmarna klickar du på OK för att ge WhatsApp tillgång till dina kontakter och förse dig meddelanden.

5. Gå med på WhatsApps villkor genom att trycka på Agree & Fortsätt.

6. Välj ditt land på nästa skärm, ange ditt telefonnummer och tryck på Klar.

7. På nästa skärm klickar du på länken Återställ chatthistorik för att starta processen för att återställa WhatsApp från iCloud Backup.

8. Vänta tills återställningsprocessen är klar.

När återställningsprocessen är klar bör du kunna se alla borttagna WhatsApp-meddelanden tillbaka på din iPhone.