Hur man hindrar iPhone från att vakna när den hämtas

Om du inte vill att skärmen på din iPhone ska vakna upp varje gång den plockas upp eller om du upptäcker att din enhet vaknar onödigt medan den transporteras hittar du nedanstående steg för att stoppa iPhone från att vakna upp när den plockas .

Stoppa iPhone från att vakna när den plockas upp

Raise to Wake-funktionen som finns på iPhone 6s och senare modeller av iPhones slår automatiskt på skärmen på iPhone när den hämtas.

Detta ger dig omedelbar tillgång till aviseringar och meddelandevarningar på låsskärmen på din iPhone utan att behöva trycka på Hem- eller strömknappen.

Som du kan föreställa dig kan funktionen Raise to Wake vara särskilt användbar när du reser, eftersom den gör att du snabbt kan ta foton, sätta på flygplansläge, använda Flash Light, justera volym och andra inställningar utan att behöva låsa upp iPhone.

Även om den här funktionen gillar många användare, finns det människor som tycker att den här funktionen är irriterande eller vill inaktivera den här funktionen för att skydda deras integritet. Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att stoppa iPhone från att vakna när den hämtas.

Steg för att stoppa iPhone från att vakna när det hämtas

För att hindra iPhone från att vakna när den plockas upp måste du inaktivera funktionen "Höj till vakna" som finns i Display & Brightness Settings på din iPhone.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. På inställningsskärmen trycker du på alternativet Display & Ljusstyrka.

3. På skärmen Skärm och ljusstyrka, inaktivera funktionen Höj till våg på din iPhone genom att slå AV alternativet för höja till vakna (se bild nedan)

Efter den här inställningen kommer din iPhone inte längre att vakna när den hämtas av dig eller någon annan.