Hur man ansluter en e-maskin till TV: n

Den digitala tidsåldern låter våra elektroniska enheter "kommunicera". Musik kan lagras på datorer och överföras till MP3-spelare. Videokameror spelar in hemmafilmer direkt på DVD för att titta direkt hemma. Datorer kan anslutas direkt till platt-tv, så att vi kan komma åt Internet, titta på filmer, spela musik och till och med arbeta från våra soffor. eMachines, ett märke av persondatorer för konsumenter, kan anslutas direkt till platt-tv med en HDMI-kabel.

Anslut en HDMI-kabel till motsvarande port på din eMachine. De flesta e-maskiner som byggts efter 2008 levereras som standard med en HDMI-port som möjliggör enkel anslutning till platt-TV-apparater som är HDMI-kompatibla. Om du har en e-maskin utan en HDMI-port men en TV med en, köp en HDMI-adapter för visningsport. Skärmporten är en 15-polig standardkontakt som länkar en eMachine med en bildskärm. Anslut adaptern till bildskärmsporten och anslut HDMI-kabeln.

Anslut HDMI-kabeln till HDMI-porten på din TV. Nästan alla HD-TV-apparater har en HDMI-port på TV: ns sida eller baksida. Om din TV inte har en HDMI-port, köp en adapter. Dessa adaptrar ansluter din TV: s standard AV-portar (röd, gul och vit) till en omvandlarbox som har en HDMI-port.

Välj "Meny" på din TV och navigera till rubriken "Ljud / bild". Välj skärminställningen som säger HDMI. Detta gör din TV till en bildskärm för din eMachine. Om du måste använda en AV till HDMI-adapter för din platta skärm, ändra din AV-inställning till den utgång som du använder för att ansluta adaptern.

Objekt du behöver

  • HDMI-kabel

  • Displayport / HDMI-adapter (tillval)

  • AV / HDMI-adapter (tillval)

Tips

Lägg till ett trådlöst tangentbord och en mus i din eMachine för att ge lite utrymme mellan dig själv och tv: n.

Varningar

Datorer och CRT-tv har låg kompatibilitet på grund av problem med anslutning och skärmupplösning.