Så här ändrar du MHz för ditt RAM på BIOS

Frekvensen för ett RAM-minne, mätt i megahertz (MHz), representerar den hastighet med vilken information rör sig mellan den och andra delar av systemet. Denna frekvens avser den maximala frekvensen som stöds av en dators moderkort, men kan ibland ändras med BIOS-firmware.

Gå till BIOS

Starta om din dator.

Se efter ett meddelande i linje med "Öppna installationen." Detta meddelande kommer att visas strax efter att din dator har slagits på och varierar i uppgifterna från system till system. Det kommer att nämna ett tangenttryckning eller en serie tangenttryckningar som kommer åt BIOS.

Om en bild - till exempel en företagslogotyp - visas istället för användbar text, tryck på ESC-tangenten för att ta bort den.

Tryck på BIOS-åtkomstknapparna.

Ändra RAM-frekvens

Sök i din BIOS efter en RAM-frekvensinställning. Återigen varierar den exakta platsen beroende på ditt system, men det finns ofta i avsnittet "Advanced Chipset" på en sida som nämner RAM- eller DRAM-konfiguration.

Ändra RAM-frekvensen, vilket är värdet uttryckt i MHz.

Avsluta BIOS med alternativet "Spara inställningar och avsluta" och låt din dator starta om.

Tips

RAM accepterar lägre frekvensinställningar än standard, och sådana frekvenser måste ibland ställas in för att säkerställa kompatibilitet med ett visst moderkort. En del RAM kan också överklockas eller ställa in det till en högre frekvens än moderkortets stöd. Gör detta med försiktighet.

Varningar

Som nämnts ovan har många prefabricerade datorer, som de som säljs av Dell eller HP, låst RAM-frekvensen på fabriken och tagit bort inställningen från BIOS. Moderkort med rensat BIOS eller de som säljs separat för att bygga din egen dator har den här inställningen tillgänglig.