Hur man demonterar en EMachines bärbar dator

EMachines är ett koreanskt datortillverkningsföretag grundat 1998. EMachines bärbara datorer anses i allmänhet vara lågprissatta datorer på konsumentnivå. Som med alla bärbara datorer är eMachines datorer fortfarande föremål för felaktig hårdvara som behöver felsöka och kan behöva repareras eller bytas ut. I dessa fall måste du veta hur du demonterar din eMachines bärbara dator på ett säkert och korrekt sätt. Att demontera alla bärbara datorer på ett felaktigt sätt och kan ofta leda till permanenta skador på datorns komponenter. Varje eMachines bärbar dator är annorlunda i hur den demonteras.

Stäng av din bärbara dator, fäll ner LCD-skärmen och dra ut nätadaptern. Placera den bärbara datorn med framsidan nedåt och placera den så att den främre öppningen vetter mot dig.

Leta upp batteriet i det övre högra hörnet på den bärbara datorns nedre hölje. Tryck på batteriets frigöringsknapp och ta sedan bort den från batterifacket.

Leta reda på locket till minnesfacket i den nedre vänstra hörnet på den bärbara datorn. Ta bort den enda Phillips-skruven som håller locket på plats. Ta bort locket från den bärbara datorn. Sprid de vita spärrarna på vardera sidan av minnesmodulen. Luta modulen i vinkel och ta bort den från minnesplatsen. Upprepa detta för varje modul som tas bort.

Leta upp hårddiskfacket i den bärbara datorns nedre högra hörn. Ta bort Phillips-skruvarna som håller hårddisken i facket. Skjut ut det från facket och lägg det åt sidan.

Ta bort alla återstående Phillips-skruvar från den bärbara datorns nedre hölje. Placera den bärbara datorn vertikalt med baksidan av LCD-gångjärnen uppåt. Det finns gångjärnsskydd bakom varje LCD-gångjärn. Ta bort den enskilda stjärnskruven från varje gångjärnsskydd. Ta bort gångjärnen från den bärbara datorn.

Placera den bärbara datorn med framsidan uppåt och öppna sedan LCD-skärmen. Sätt i en liten skruvmejsel med platt huvud i mitten av tangentbordets ram. Ramen är en liten plastremsa som ligger ovanför den övre raden med tangentbordstangenter. Den spänner över hela den bärbara datorns bredd. Bänd upp ramen tills den lossnar från det bärbara höljet. Ta bort den från den bärbara datorn.

Ta bort de tre kvarvarande Phillips-skruvarna bakom den övre raden med tangentbordstangenter. Lyft tangentbordet ur facket och lägg det försiktigt nedåt över handledsstödet.

Leta upp det lilla kretskortet under LCD-skärmen nära toppen av den bärbara datorns övre hölje. Ta bort den enda Phillips-skruven som håller fast den på den bärbara datorn. Lyft rakt upp på kretskortet för att koppla bort det från den bärbara datorn. Ställ kretskortet åt sidan.

Leta reda på den stora bandkabeln som kommer ut från tangentbordets undersida. Leta upp kontakten på moderkortet. Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt lossa låsflikarna på vardera sidan av tangentbordskontakten. Koppla bort bandkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.

Leta upp pekplattans kabel ovanför pekplattans område på den bärbara datorn. Koppla bort pekplattans kabel från kontakten på moderkortet.

Leta reda på de två LCD-videokablarna som kommer ut från LCD-skärmens vänstra sida. Det finns en stor LCD-kabel och en mindre kabel. Ta bort den svarta stjärnskruven som håller fast den större kabeln till moderkortet. Koppla loss båda kablarna från kontakterna på moderkortet.

Ta bort de enskilda Phillips-skruvarna från varje LCD-gångjärn. Lyft LCD-skärmen från den bärbara datorns bas och ställ den åt sidan.

Ta bort alla återstående Phillips-skruvar från den bärbara datorns övre hölje. Ta bort det övre höljet från den bärbara datorns bas. Detta avslöjar alla interna komponenter i din eMachines-dator.

Objekt du behöver

  • Precisionsskruvmejsel set

  • Spårmejsel

  • Phillips-skruvmejsel

  • ESD-handledsrem

Tips

Använd ett elektrostatiskt urladdningsarmband (ESD) under demonteringsproceduren. Detta förhindrar elektriska skador på din dator.