Hur du sparar WhatsApp-statusvideor och -bilder

WhatsApp tillåter användare att ladda upp bilder och videor som dagliga statusuppdateringar. Eftersom dessa statusuppdateringar raderas automatiskt av WhatsApp efter 24 timmar vill vissa användare spara WhatsApp-statusvideor och bilder på sina enheter.

Spara WhatsApp-statusvideor och -bilder

Ett enkelt sätt att spara WhatsApp-statusbilder är att ta en skärmdump av statusen. Den här metoden fungerar dock inte för att spara WhatsApp-statusvideor.

Därför är ett bättre sätt att spara både WhatsApp-statusvideor och -bilder att få åtkomst till den dolda ".statusen" -mappen på din enhet, där WhatsApp håller uppladdningar av status under en period av 24 timmar.

På en Android-telefon kan de dolda ".status" -mappen lätt nås med File Manager eller med ES File Explorer-appen.

För iPhone kan WhatsApp-statusvideor spelas in med hjälp av skärminspelningsfunktionen som finns på iOS-enheter.

1. Spara WhatsApp-statusvideor på Android-telefon med File Manager

Varje gång du visar en status på WhatsApp sparas den statusen automatiskt i 24 timmar i en dold ".status" -mapp på din enhet.

Därför skulle det enklaste sättet att spara WhatsApp-statusvideor och -bilder på en Android-telefon vara att komma åt mappen ".status" på din enhet med "File Manager" och kopiera WhatsApp-statusvideor och -bilder.

På Samsung-telefoner är "File Manager" märkt som "My Files". På Xiaomi, Motorola och de flesta lager Android-telefoner är det märkt som "File Manager".

Det enklaste sättet att komma åt File Manager är att söka efter “File Manager” i Google Assistant.

På Samsung-telefoner kan du komma åt File Manager genom att knacka på Alla appar> Verktyg> Mina filer. På lager Android-telefoner kan du komma åt File Manager i App-lådan.

Om du inte hittar File Manager på din enhet kan du hoppa över den här metoden och använda den andra.

1. Öppna File Manager på din Android-telefon.

2. Använd File Manager för att navigera till Enhetslagring> WhatsApp> Media

3. När WhatsApp Media-mappen öppnas klickar du på 3-punktsikonen uppe till höger på skärmen och trycker på alternativet Visa dolda filer (se bild nedan)

4. Klicka sedan på mappen .Statuses.

5. I mappen “.Status” väljer du WhatsApp-statusvideor och -bilder som du vill spara och kopiera dem till en annan mapp.

Tips: För att hålla alla dina WhatsApp-bilder på en plats kopiera WhatsApp-bilder till “WhatsApp-bilder” -mapp och kopiera WhatsApp-videor till “WhatsApp Video” -mapp.

2. Spara WhatsApp-statusvideor på Android-telefon med hjälp av ES File Explorer

Om File Manager inte är tillgängligt på din enhet kan du använda ES File Explorer-appen för att kopiera WhatsApp-videor och bilder från den dolda ".Statuses" WhatsApp-mappen.

1. Ladda ner och installera ES File Explorer-appen från Google Play Store.

2. Öppna nästa ES File Explorer-app> tryck på 3-radsikonen och välj alternativet Visa dolda filer.

3. Klicka sedan på 3-radsikonen och tryck sedan på Lokal> Intern lagring i rullgardinsmenyn

4. Klicka sedan på WhatsApp> Media> .Statuses-mapp.

5. Välj WhatsApp-statusvideor och -bilder som du vill kopiera och klistra in dem i en ny mapp.

3. Spara WhatsApp-statusvideor på iPhone med hjälp av skärminspelningsfunktion

Till skillnad från Android-enheter har iOS-enheter inte File Explorer-appen. Men iPhone-användare kan fortfarande spara WhatsApp-statusvideor och -bilder genom att använda den inbyggda skärminspelningsfunktionen.

Skärminspelningsfunktionen läggs inte automatiskt till Control Center som standard. Därför måste du först lägga till skärminspelningsfunktionen i Control Center, innan du kan använda den.

1. Klicka på Inställningar> Kontrollcenter> Anpassa kontroller

2. På skärmen Anpassa kontroller klickar du på den gröna plusknappen bredvid alternativet "Skärminspelning" och det läggs till i Kontrollcentret.

3. När skärminspelningsfunktionen har lagts till i Control Center kan du spela in WhatsApp-statusvideor och bilder när som helst på din iPhone genom att svepa upp från botten av skärmen och knacka på inspelningsknappen (se bild nedan)