Hur man rapporterar ett brott på Facebook

Facebook kan vara bra för att hålla kontakten med vänner och familj, men en av de största och oförutsedda fördelarna med detta sociala nätverk uppstod när brottsbekämpande myndigheter började använda Facebook för att gripa. Polismyndigheter övervakar Facebook och andra sociala nätverk för kriminella aktiviteter och de skannar ofta nätverket för tips som hjälper till att underlätta gripandet.

Anonym tips-app

Facebook har en app byggd inom det sociala nätverket som låter dig skicka in anonyma tips om kriminell aktivitet. Tips förblir konfidentiella och krypterade, så din information kan inte bifogas anspråket - vilket ger dig en säker plattform för att rapportera aktivitet. Appen skapar ett användar-ID åt dig från vilket du kan följa upp ditt tips eller samla in en belöning.

Sidor för brottsbekämpning

Ofta tillåter brottsbekämpande myndigheter civila att rapportera brott och tips genom att skicka privata meddelanden på deras respektive Facebook-sida. Några av dessa Facebook-sidor innehåller till och med en särskild flik på sidan för tips om rapporter. Du kan också öka samhällets medvetenhet genom att skicka inlägg på lokala Facebook-sidor om brott.

Facebook: s interna rapportering

Inte alla brott sker på gatorna. För att rapportera kränkande beteenden som trakasserier, bedrägerier eller annan aktivitet, tillåter Facebook dig att flagga alla meddelanden eller foton från någons Facebook-sida som skräppost, en integritetsintrång eller olämpligt. För att flagga innehåll uppmuntrar Facebook dig att använda länken Rapporter bredvid respektive innehåll.

Överväganden

Kriminella själva letar ofta efter offer online. Var försiktig när du använder Facebook för att rapportera brott, särskilt om de personer som anklagas vet vem du är. När det är möjligt, rapportera anonyma tips såvida du inte kan skicka ett privat meddelande direkt till brottsbekämpning.