Hur du kommer åt nedladdade filer på Mac

Som standard hämtas filerna på din Mac till mappen Nedladdningar. I den här artikeln visar vi dig hur du snabbt hittar mappen Nedladdningar och åtkomst till nedladdade filer på din Mac.

Få tillgång till nedladdade filer på Mac

I alla versioner av Mac OS X finns mappen Nedladdningar i användarens hemkatalog i en mapp som heter "Nedladdningar". Därför är sökvägen till mappen Nedladdningar på din Mac / Användare / Användarnamn / Nedladdningar /

Om du inte har ändrat webbläsarinställningarna, bör du kunna hitta nästan alla dina nedladdade filer i mappen Nedladdningar på din Mac.

Det enda undantaget är de appar som laddas ner från Mac App Store. Dessa applikationer visas inte i mappen Nedladdningar, utan du hittar dem nedladdade till mappen / Applications på din Mac.

Det finns flera sätt att få tillgång till de nedladdade filerna på din Mac. Vi tittar på några av de snabbaste och mest praktiska sätten att komma åt nedladdade filer på en Mac.

Få tillgång till nedladdade filer på Mac från dockningsstationen

Som standard finns mappen för nedladdningar precis i din Mac-dockning.

1. Titta längst ner på Mac-skärmen, du bör kunna se mappen Nedladdningar, som ligger på höger sida av Dock nära papperskorgen (se bild nedan).

2. Klicka på mappen Nedladdningar ger dig tillgång till alla filer som laddats ner till din Mac.

Få tillgång till nedladdade filer på Mac med Finder

Ett annat snabbt sätt att komma åt de nedladdade filerna på din Mac är att använda Finder.

1. Klicka på Finder-menyikonen, den är bekvämt belägen i Dock nära skärmens nedre vänstra hörn.

2. Klicka sedan på mappen Nedladdningar i sidofältmenyn för att komma åt filer som du har laddat ner till din Mac.

Hitta nedladdade filer på Mac med Spotlight Search

Ibland är det möjligt att filerna laddas ner till skrivbordet, dokumentmappen och andra oväntade platser på din Mac. I sådana fall kan det vara bekvämare att använda Spotlight Search-funktionen för att hitta nedladdade filer på din Mac.

1. Tryck på kommandot + mellanslagstangenterna på tangentbordet på din Mac för att få fram Spotlight-sökfältet (se bild nedan)

2. Skriv sedan namnet på den nedladdade filen i Spotlight-sökfältet och den kommer att hämta den nedladdade filen precis när du börjar skriva den nedladdade filens namn.