Så här aktiverar du blixt på Sony Cyber-shot (6 steg)

Sonys Cyber-shot-serie av digitalkameror ger användarna tillgång till en rad användbara funktioner, som zoomlins, autofokus och scenvalslägen. Även om Cyber-shot-blixten vanligtvis är på som standard kan du av misstag ha stängt av den när du tar en bild eller transporterar kameran. Blixt är nödvändig om du försöker ta bilder i svagt ljus eller på natten. Det kan sättas på igen med ett knapptryck.

Steg 1

Slå på Sony Cyber-shot-kameran genom att trycka på strömknappen. I de flesta modeller är detta en liten knapp ovanpå kameran.

Steg 2

Leta reda på "Flash" -knappen. Denna knapp är i allmänhet den översta på den runda kontrollpanelen med fyra knappar. En liten, ojämn pillinje är tryckt på den som liknar blixt.

Steg 3

Tryck på knappen flera gånger för att få önskat blixtläge. Titta på kamerans skärm medan du gör detta så att du vet vilket läge du har valt. Om pilsymbolen syns på skärmen tvingas blixten på och den används varje gång en bild tas. Blixten släcks till exempel även om det är lätt ute.

Steg 4

Tryck på "Blixt" -knappen tills det inte finns någon indikator på skärmen för att ställa in blixten som standardinställning. Detta gör att blixten bara släcks när kameran upptäcker låga ljusnivåer.

Steg 5

Tryck på "Flash" -knappen tills symbolen visas på skärmen med en "SL" bredvid den för Slow Synchro-läge. Detta minskar slutartiden och låter blixten få en mörkare bakgrund tydligare.

Tryck på "Flash" -knappen tills en överkorsad pilsymbol visas. Detta innebär att blixten tvingas av och inte kommer att användas för någon typ av foto.