Foton försvinner när du laddar upp dem på Facebook

Facebook-foton är en stor del av den sociala nätverkssajten. Om dina foton försvinner finns det några steg du kan försöka lösa problemet. Den första åtgärden är att se till att du laddar upp bilderna korrekt. Om det inte är problemet kan det vara ett Facebook-underhållsproblem som löser sig själv. Om allt annat misslyckas kan du kontakta Facebook för att få hjälp med ditt specifika problem.

Ladda upp foton korrekt

Facebook erbjuder ett antal tips om du har problem med att ladda upp foton. Om de försvinner så snart du laddar upp dem är det troligt att du inte laddar upp ordentligt. Foton måste vara i formatet JPEG, BMP, PNG, GIF eller TIFF. Facebook rekommenderar också att du inte använder bilder som är större än 15 MB. Om du uppfyller dessa kriterier kan du försöka avinstallera Adobe Flash och installera den senaste versionen (se Resurser).

Webbplatsunderhåll

Facebooks ingenjörer och teknisk personal utför regelbundet underhåll på webbplatsen för att implementera nya funktioner och fixa buggar. Under webbplatsunderhåll varnar Facebook att några av dina foton eller till och med hela fotoalbum kan försvinna utan någon uppenbar anledning. Facebook säger att sådana foton vanligtvis återkommer inom några timmar. Om du märker att foton plötsligt försvinner, vänta ett tag och kolla igen för att se om de har återvänt.

Kontakta Facebook

Facebook har en sida specifikt för rapportering av problem med saknade foton och album. När du besöker sidan (se Resurser) ber Facebook om detaljer angående händelsen. För att hjälpa webbplatsens support med ditt problem, var så specifik som möjligt när du beskriver ditt problem. Formuläret har också ett område för att ladda upp en skärmdump, så att du visuellt kan visa Facebook problemet utöver din skriftliga beskrivning.