Hur man meddelar vänner om en ändring av en e-postadress

Övergång till en ny e-postadress är ett faktum när livet på Internet växer. Flera inkorgar kan vara användbara för bland annat att undvika skräppost eller spåra jobbapplikationer. Oavsett ditt resonemang, det kommer säkert att finnas kontakter som du vill behålla när du byter e-postadress. När du byter adress måste du informera dina vänner och kontakter ordentligt om din övergång och hålla dina kontakter säkerhetskopierade för framtida användning. När din ändring är klar, skicka ett meddelande till dina kontakter. Det är inte bara artigt; det kan vara ett nytt tillfälle att återuppväcka gamla relationer.

Steg 1

Skicka ett meddelande från din nuvarande adress till kontakter som du planerar att fortsätta att informera dem om att du ändrar din e-postadress. Inkludera din nya e-postadress, om du redan har skapat den, eller meddela kontakter för att förvänta sig ett meddelande från din nya adress när den har skapats.

Steg 2

Ta bort kontakter som du inte vill behålla från adressboken. Gmail, Yahoo och Windows Live Mail använder var och en ett system som tillåter användare att utföra batchåtgärder genom att markera en ruta för mer än en kontakt i taget.

Steg 3

Exportera din rengjorda adressbok i CSV-format, vilket blir lättare att importera till din nya e-postadress. Gmail-användare bör klicka på den röda rubriken "Gmail", välj "Kontakter" i rullgardinsmenyn och klicka sedan på "Exportera". Yahoo Mail-användare måste öppna menyn "Alternativ", klicka på "Kontakter" och sedan "Verktyg" följt av "Exportera." Windows Live Mail-användare kan helt enkelt klicka på mappen "People", följt av "Manage" och sedan "Export".

Steg 4

Skapa en regel för vidarebefordran av e-post för meddelanden som fortfarande kan komma till din gamla inkorg under adressbytet. Gmail-användare kan klicka på knappen "Inställningar" följt av fliken "Vidarebefordran och POP / IMAP" och sedan ange sin nya e-postadress för vidarebefordran av e-post. För Yahoo, klicka på knappen "Inställningar" följt av "E-postalternativ", klicka sedan på "POP & Vidarebefordran" och fyll i den nya e-postadressen. Windows Live Mail-användare kan klicka på knappen "Inställningar" följt av "Fler e-postinställningar" och sedan "Vidarebefordra e-post."

Följ upp kontakter med din nya adress. Importera din rengjorda adressbok och skicka ett e-postmeddelande till alla dina kontakter så att du vet vem du är och att din kontaktinformation har ändrats. Gmail-användare måste navigera till menyn "Kontakter", hitta "Fler åtgärder" och klicka på "Importera". Yahoo Mail-användare måste klicka på fliken "Kontakter" följt av "Importera kontakter" och välja "Annat" som metod. Windows Live Mail-användare kan klicka på "Outlook" -knappen, följt av "Människor" och sedan "Importera från fil".