Hur konverterar du MP4-filer till CD-inspelningsbara filer

MP4-filformatet används för att komprimera stora ljud- eller videofiler till en storlek som är tillräckligt liten för att den snabbt kan laddas ner. Tyvärr känner inte många CD-brännprogram igen formatet, så för att bränna MP4-filer till en CD måste du först konvertera dem till ett format som MP3.

Dubbelklicka på skrivbordsikonen för ditt webbläsarprogram. Navigera till en webbplats som erbjuder ett MP4-kompatibelt konverteringsprogram, till exempel "Koyote Free Conversion" (se Resurser).

Hur konverterar du MP4-filer till CD-inspelningsbara filer

Navigera till det avsnitt på webbplatsen som erbjuder nedladdningar och klicka sedan på knappen "Ladda ner".

Hur man konverterar MP4-filer till CD-inspelningsbara filer

Vänta ett ögonblick för din webbläsare att dyka upp ett nytt fönster och be om instruktioner. Klicka på "Spara fil" i det nya fönstret.

klicka, video, filer, navigera, komprimera, fil

Öppna ikonen "Den här datorn" på skrivbordet och navigera sedan till mappen på datorns hårddisk där dina nedladdade filer sparas. Dubbelklicka på installationsfilen för konverteringsprogrammet. Klicka på rutan markerad som "Jag håller med" under avsnittet Villkor. Klicka på "Nästa" i nästa fönster som visas.

Hur konverterar du MP4-filer till CD-inspelningsbara filer

Vänta tills installationen är klar och dubbelklicka sedan på konverteringsprogrammets skrivbordsikon. Klicka på "Arkiv" längst upp i verktygsfältet och välj sedan "Lägg till filer." Navigera genom webbläsaren som visas för att hitta MP4-filen du vill konvertera.

Dubbelklicka på filen för att lägga till den. Bläddra ner till avsnittet som är märkt som "Output Format" och ställ in det till "MP3". Klicka på "Konvertera" för att ändra filen från MP4-format till MP3-format.

Tips

MP4-filformatet kan användas för att komprimera antingen ljud- eller videofiler. Om du använder en videofil måste du konvertera den till "MPEG" -formatet istället för "MP3" -formatet som används för musik.

Varningar

Vissa MP4-filer som köpts online kan skyddas av upphovsrätten. Du kan eventuellt bryta mot lagen om du bränner dem på en CD och delar dem med någon annan.