Hur man använder iPhone, Android-telefon utan SIM-kort

Att äga den senaste smarttelefonen kan vara dyrt, de flesta tjänsteleverantörer tar ut en rejäl månadsavgift för att använda premium mobiltelefoner. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du använder den senaste iPhone- eller Android-telefonen utan SIM-kort eller en aktiv mobiltelefonplan.

Använd iPhone eller Android-telefon utan SIM-kort

Du behöver inte skjuta upp för att köpa en iPhone eller en premium Android-telefon, bara för att du inte gillar att betala för dyra mobiltelefonplaner som vanligtvis är associerade med sådana premiumtelefoner.

Du kan ganska njuta av alla funktioner i den senaste iPhone eller Samsung Galaxy Phone genom att gå efter en olåst telefon och använda den utan en mobiltelefonplan, för att spara på återkommande månadsavgifter.

Om detta låter intressant, låt oss gå vidare och utforska om det är möjligt att skicka textmeddelanden och ringa röst- och videosamtal utan att ha ett telefonnummer eller ett aktivt SIM-kort länkat till din telefon.

Aktivera låst telefon utan mobiltelefonplan

Det första hindret som du behöver korsa för att använda en smartphone utan en aktiv mobilplan är att på något sätt räkna ut ett sätt att aktivera din iPhone eller Android-telefon utan att faktiskt äga ett SIM-kort.

För de flesta Android-telefoner bör du kunna hoppa över "Sätt in SIM-kort" -prompt och slutföra installationsprocessen.

På iPhone: er är det svårt att kringgå skärmen "Infoga SIM-kort" och du måste överväga ett av följande sätt att komma igenom detta hinder.

  • Du kan låna ett SIM-kort från vem som helst, bara för att aktivera din iPhone
  • Du kan köpa en begagnad iPhone som redan har aktiverats
  • Du kan gå efter en billig ingen kontraktssändningsplan eller en förbetald plan för att få ett SIM-kort.

När du har korsat detta hinder kommer du vara redo att njuta av din smartphone. Så länge din enhet är ansluten till ett WiFi-nätverk, kommer din senaste iPhone eller Android-telefon att fungera på samma sätt som den gör medan den är ansluten till ett mobilt nätverk.

Webbläsning och onlinespel

Även med en mobilplan kan de flesta användare inte använda sina telefoner så fritt som de skulle vilja på grund av rädsla för att överskrida datakapslarna och bjuda på dyra avgifter för överskott.

Utan en mobiltelefonplan har du inga sådana bekymmer, du kan använda WiFi-nätverket för webbläsning, ladda ner foton, musik, videor och spela dina favorit online-spel så länge du vill.

Använd WhatsApp för SMS och röstsamtal

Om du någonsin har använt det traditionella SMS-meddelandesystemet som är kopplat till din SMS-plan kommer du inte tveka att gå med på att vanliga SMS-meddelanden är tråkiga och inaktuella, jämfört med moderna meddelandetjänster som WhatsApp.

WhatsApp är helt gratis att använda och har över en miljard användare över hela världen. Det är så funktionsrikt och lätt att använda att du kanske föredrar att använda WhatsApp, jämfört med att använda det traditionella SMS / MMS Messaging-systemet.

Just nu undrar du om det är möjligt att använda WhatsApp utan att ha ett telefonnummer.

Svaret på detta är ett stort "JA", det är verkligen möjligt att använda WhatsApp på din iPhone eller Android-telefon utan att ha ett aktivt telefonnummer eller SIM-kort länkat till din telefon.

Du kan hänvisa till vår populära guide Hur man använder WhatsApp utan telefonnummer eller SIM för att komma igång med världens bästa meddelandetjänst gratis!

Använd Google Hangouts för samtal till fasttelefoner och mobiltelefoner

Google Hangouts Dialer-app är en annan enastående tjänst som låter dig ringa samtal till fasta telefoner och mobiltelefoner i Nordamerika gratis.

Allt du behöver för att komma igång med Google Hangouts är ditt Gmail-konto, det finns inget krav på att ha ett aktivt SIM-kort eller ett mobilnummer.

Använd Skype för internationella samtal och videosamtal

Med Skype kan du ringa röst- och videosamtal via en WiFi-anslutning till andra Skype-användare gratis och debiterar en mycket rimlig månadsavgift, om du vill ha möjlighet att ringa fasta telefoner och mobiltelefonnummer i Kanada och USA.

Skype erbjuder också konkurrenskraftiga internationella samtalsplaner som du kan använda för att ringa röst- och videosamtal till dina vänner och släktingar i de flesta delar av världen.

Skype-appen är gratis att ladda ner för både iPhone- och Android Phone-användare. Du kan ladda ner Skype för iOS från App Store och ladda ner Skype för Android från Google Play Store.

Använd TextNow för att ringa gratis samtal

TextNow är en annan tjänst som tillåter gratis obegränsat samtal och gratis obegränsad textmeddelanden till alla amerikanska och kanadensiska telefonnummer.

Den gratis planen kommer med annonser som kan tas bort genom att köpa ett Text Now-prenumeration. Text Now erbjuder också obegränsade samtal, sms och dataplaner på ett hybrid WiFi + mobilnät, till mycket överkomliga priser.

För mer information kan du besöka textnow.com

Använd Google Maps offline

En underbar funktion i Google Maps är dess förmåga att ge vägvisningsanvisningar även om din iPhone eller Android-telefon inte är ansluten till ett WiFi- eller mobilnätverk.

Med lite förberedelser kan du praktiskt taget få detsamma från Offline Google Maps som alla som är anslutna till Carriers Network gör.

I detta avseende kan du hänvisa till Hur man använder Google Maps offline på iPhone och hur man använder Google Maps offline på Android-telefon.

Carrier Supported WiFi Calling

Som namnet antyder bör WiFi Calling-funktionen på iPhone och Android-telefoner göra det möjligt för användare att ringa gratis via ett WiFi-nätverk.

Men den här funktionen fungerar för närvarande via operatörer och du kommer fortfarande att kräva en mobilplan med en utsedd tjänsteleverantör för att kunna använda WiFi Calling Feature.

Det som komplicerar detta ytterligare är att olika tjänsteleverantörer har olika sätt att ladda eller inte ladda för samtal via ett WiFi-nätverk.

I teorin bör du kunna registrera dig för den billigaste mobilplanen och få ut det mesta av WiFi Calling Feature. Men se till att du läser villkoren för din tjänsteleverantör och förstår dem helt innan du går vidare med det här alternativet.

Utformade bärare som stöder WiFi-samtal.

  • USA: T-Mobile, Sprint, Verizon och AT&T
  • Kanada: Bell och Rogers
  • Storbritannien: Vodafone