Hur man använder WhatsApp på iPad

I den här artikeln tillhandahåller vi stegen för att använda WhatsApp på iPad utan jailbreak. Detta gör att du kan använda det populära meddelandesystemet WhatsApp på den större skärmen på din iPad.

Använd WhatsApp på iPad

Tidigare var det möjligt att använda en lösning för att direkt installera WhatsApp på iPad. Men sedan iOS 9 släpptes har denna metod slutat fungera.

För närvarande är det enda sättet att få WhatsApp på iPad utan att jailbryta din enhet genom att använda webbversionen av WhatsApp känd som WhatsApp Web.

Tyvärr, för att använda WhatsApp Web på iPad, behöver du fortfarande din iPhone eller Android-telefon med ett aktivt WhatsApp-konto.

Obs: Om du inte har WhatsApp på iPhone kan du hänvisa till den här guiden: Hur du installerar och använder WhatsApp på iPhone.

Steg för att få WhatsApp på iPad

Trots att WhatsApp Web-förlängning gjordes för att använda WhatsApp på PC och Mac, kan du också använda den på iPad med lite lösning.

Se till att din iPhone eller Android-telefon med ett aktivt WhatsApp-konto är placerat nära din iPad och följ stegen nedan för att få WhatsApp på iPad.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din iPad.

2. Skriv web.whatsapp.com i sökfältet och tryck på Gå.

3. Du kommer att omdirigeras till den mobila versionen av WhatsApp (whatsapp.com) när du besöker webbplatsen från en mobil enhet.

4. För att få tillgång till skrivbordsversionen av WhatsApp, tryck och håll på ikonen Uppdatera och tryck på Begär skrivbordsplatsalternativ i menyn som visas.

Detta kommer att uppdatera sidan och du kommer att omdirigeras till web.whatsapp.com, där du ser en QR-kod på skärmen på din iPad.

5. Öppna nu WhatsApp på din iPhone, tryck på Inställningar i nedre menyn och tryck på WhatsApp Web / Desktop i menyn som visas.

Om du använder en Android-telefon trycker du på menyikonen med 3 punkter> WhatsApp Web.

6. Klicka på OK på nästa skärm. Fick det och använd bakre kameran på din iPhone eller Android-telefon för att skanna QR-koden som visas på skärmen på din iPad.

7. När QR-koden har skannats ser du omedelbart alla dina WhatsApp-meddelanden på skärmen på din iPad.

Efter detta kan du njuta av WhatsApps fulla funktionalitet på din större skärm på din iPad. Du kan skicka och ta emot WhatsApp-meddelanden på iPad, precis som på din smartphone.

Logga ut av WhatsApp på iPad

När du har använt WhatsApp på iPad, se till att du kommer ihåg att logga ut WhatsApp genom att knacka på menyikonen> Logga ut på rullgardinsmenyn.

Obs! Om du stänger Safari-fliken på iPad kommer du inte att logga ut från WhatsApp på iPad.