Skillnaden mellan betalda och gratis annonser på Craigslist

Craigslist är en ikonisk, allmänt förekommande online-klassificerad tjänst som startades av Craig Newmark 1995. Denna online-resurs förbinder människor på ungefär samma sätt som tryckta annonser gör det, vilket ger lokalbefolkningen möjlighet att ansluta, köpa, sälja, handla och hitta jobb i sina område. Craigslist erbjuder mestadels gratis annonser och några betalda annonser.

Omfattning

Från och med februari 2011 är Craigslist den sjunde mest visade engelskspråkiga webbplatsen på internet. Invånarna i USA står för 50 miljoner användare på webbplatsen, som samlar mer än 20 miljarder visningar varje månad. Craigslist är organiserat av storstadsregionen så att användare kan lägga upp listor som är relevanta för deras egen ort. Webbplatsen är tillgänglig på alla bebodda kontinenter i världen, men den tyngsta användningen är fortfarande i Nordamerika.

Annonser

Klassificerade annonser genereras på Craigslist av webbplatsens användare. Som en allmän regel gör företaget mycket lite för att polisera annonserna själva, snarare har tittarna på webbplatsen möjlighet att flagga olämpliga eller olagliga annonser. Vem som helst kan skapa och lägga upp en annons till Craigslist och den kommer att finnas live på webbplatsen inom 15 minuter - när annonsen är uppe kan skaparen redigera inlägget efter behov. Tillägg finns kvar på webbplatsen under en viss tid, så rubrikannonser listas i 45 dagar, förutom i de tio mest populära storstadsområdena, där de finns kvar i sju dagar. CV, jobb och spelningar kommer att finnas kvar på webbplatsen i 30 dagar i de 10 bästa städerna och 45 dagar överallt.

Fri

Gratis annonser utgör den stora majoriteten av allt innehåll på Craigslist. Användare kan välja att registrera ett konto hos Craigslist eller att posta utan ett konto genom att ange en e-postadress för bekräftelse. För att publicera en annons måste du bläddra till Craigslist-webbplatsen för ditt område och klicka sedan på länken "Skicka till rubrikannonser" i sidans övre vänstra hörn. Välj vilken typ av annons du vill lägga upp och fyll i formuläret.

Betald

Från och med februari 2011 debiterar Craigslist för några annonser för att betala kostnaden för att köra resten av webbplatsen. Jobbannonser i metroregionen i San Francisco Bay debiteras 75 $ och i de övriga 18 största metroområdena kostar 25 $ per utstationering. I New York City kommer det att kosta 10 USD att notera en förmedlad lägenhet att hyra. Personer som erbjuder terapeutiska tjänster kan lägga upp annonser för $ 10 och förnya dem för $ 5.