Vad är nytt i iOS 9.3

Apples iOS 9.3-uppdatering ger användbara nya funktioner till iPhone och iPad. Bland dem är Nattskiftläge, Touch ID Secure Notes, personlig anpassad nyhetsapp, hälsa-app, närliggande för CarPlay, pedagogiska appar och stöd för flera användare för iPads.

Night Shift Mode

Night Shift-läget använder dina geolokationsdata och lokal klocktid för att bestämma tiden när solen går ner i ditt område.

Med hjälp av denna information börjar din iOS-enhet gradvis att minska mängden starkt blått ljus som släpps ut från skärmen. På morgonen växlar skärmens färger tillbaka till sitt normala tillstånd.

Den övergripande idén bakom Night Shift Mode är att förhindra din iPhone eller iPad från att störa din sömnkvalitet genom att stänga av den starkt blå ljusskärmen under natten. Detta är baserat på studier om att exponering för vissa våglängder av blått ljus kan störa din døgnrytm genom att lura kroppen att tro att det fortfarande är dagsljus utanför.

Tryck på ID-skydd för anteckningar

iOS 9.3 ger lösenord och Touch ID-skydd till Notes. Detta gör att du kan skydda anteckningar som innehåller personlig och känslig information med ett lösenord eller Apples fingeravtrycksidentitetssensor (Touch ID)

Med detta tillägg har du mindre oro för att du lånar din iPhone eller iPad till någon för ett nödsamtal eller om du lämnar din iPhone utan tillsyn.

CarPlay

De som har en CarPlay-kompatibel bil kan använda funktionen Nära för att snabbt hitta bensinstationer, parkering, restauranger, kaféer och andra intressanta platser.

Dessutom kommer alternativet "For You" i Apple Music for CarPlay nu att visa innehåll (låtar, artister och album) baserat på dina preferenser.

Mer personlig nyhetsapp

Du hittar nu avsnittet "För dig" på din iPhone med artiklar, nyheter, trendande ämnen och förslag baserade på dina intressen.

Med iOS 9.3-uppdatering kan du se News-appen i liggande läge och spela videor från höger i nyhetsflödet.

Förbättrad hälsoprogram

Hälsa-appen är nu mer integrerad med Apple Watch och ger mer hälsodata, vilket gör det lättare att hålla reda på din hälsa och de dagliga fitnessmålen.

Dessutom har hälsoprogrammet nu en skjutreglage-meny som föreslår hälsoprogram från tredje part när du är på träning, vikter eller sömndataskärmar.

Fler 3D-genvägar

iOS 9.3-uppdateringen har lagt till nya genvägar för 3D Touch för Väder, Inställningar, Kompass, Hälsa, iTunes och App Store.

Nya appar för klassrum

iOS 9.3 ger allvarliga uppgraderingar till iPad, vilket gör den funktionsrik och användarvänlig för både studenter och lärare. De nya uppgraderingarna inkluderar en klassrumsapp för lärare, Apple School Manager-app och delade iPads för studenter.

Delade iPads: Det nya delade iPads-protokollet i iOS 9.3 låter eleverna logga in på alla iPad som skolan äger. När eleverna loggar in på en delad skola-iPad visas alla deras personliga inställningar, böcker, dokument och appar på den iPad.

Classroom-appen: Apples nya Classroom-app gör att lärare kan se skärmen på varje iPad i sitt klassrum och övervaka elevaktiviteter. Lärarna kommer också att kunna låsa iPad-skärmar till specifika appar för att hålla klassen fokuserad på specifika uppgifter.

När så krävs kommer lärare att kunna starta appar, öppna webbplatser och e-bokssidor på varje iPad i klassrummet.

Apple School Manager: Denna app för OS X gör det möjligt för skoladministratörer att hantera Apple ID: er för lärare, studenter och annan personal.

Administratörspersonal kan köpa appar och böcker till rabatterade priser och distribuera dem.

Siri talar fler språk

Med iOS 9.3 kommer Siri att tala ditt lokala språk i Malaysia (Malay), Finland (Finska) och Israel (Hebreiska).