Hur man får en sidvisningsräknare på Tumblr

Bädda in en sidvisningsräknare i ditt Tumblr-tema för att visa totalt antal besökare på din blogg. Flera gratis skriptwebbplatser, som gratis värdskript, helt layouter och StatCounter, erbjuder kodwidgets speciellt utformade för Tumblr-bloggar. Skapa ett konto på StatCounter-webbplatsen för att få åtkomst till deras kodgenereringstjänster. Ingen registrering krävs för Totally Layouts och webbplatsen Free Hosted Scripts. Skapa sidvisningsräknarkoden på skriptsidan och bädda sedan in koden i ditt Tumbler-tema.

Gratis värdskript

Öppna sidan Text Hit Counter på webbplatsen Gratis värdskript i en webbläsare (länk i resurser).

Klicka på alternativknappen “Tumblr” och redigera sedan widgeten efter behov. Du kan till exempel ändra etiketten "Träffar:" till "Besök:" eller en annan identifierare du väljer. Du kan också ändra räknarens startnummer.

Klicka på knappen "Skapa HTML-kod". Sidan uppdateras med två rutor som innehåller motkoden och detaljerade instruktioner för att bädda in koden.

Dra markören över hela koden i den första rutan och tryck sedan på “Ctrl-C” för att kopiera koden till ditt urklipp.

Öppna Tumblr-instrumentpanelen på en ny flik och klicka sedan på länken "Anpassa" under bloggen för att redigera. Bloggtema öppnas i redigeringsläge. Klicka på "Redigera HTML" för att öppna kodredigeraren.

Leta reda på”-Taggen i HTML-koden. Du kan trycka på "Ctrl-F" för att öppna sökrutan och sedan skriva "/ head" för att snabbt hitta taggen.

Klicka framför " “Tagg och tryck sedan på“ Ctrl-V. ” Det första kodblocket klistras in i koden.

Gå tillbaka till fliken Gratis värdskript och markera sedan all kod i den andra kodrutan. Tryck på “Ctrl-C” för att kopiera koden till ditt urklipp.

Återgå till Tumblr-temat öppet i redigeringsläge och leta reda på”-Taggen längst ner på sidan.

Klicka framför taggen och tryck sedan på "Ctrl-V" för att klistra in det andra kodblocket.

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att visa räknaren i förhandsgranskningsfönstret och klicka sedan på "Spara" för att spara ändringarna.

StatCounter

Öppna StatCounter i en webbläsare (länk i Resurser). Skapa ett konto och logga sedan in med dina kontouppgifter. Koden genereras när du skapar ditt konto.

Dra markören över koden i kodrutan för att välja och tryck sedan på "Ctrl-C" för att kopiera koden till ditt urklipp.

Öppna Tumblr-instrumentpanelen på en ny flik och klicka sedan på länken "Anpassa" under bloggen för att öppna temat för redigering. Klicka på "Redigera HTML" för att öppna HTML-redigeraren.

Leta reda på”-Taggen i HTML-koden. Tryck på "Ctrl-F" för att öppna sökrutan och skriv sedan "/ body" för att snabbt hitta taggen.

Klicka framför " “Tagg och tryck sedan på“ Ctrl-V. ” Kodblocket klistras in på kodsidan.

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" och klicka sedan på "Spara" för att spara ändringarna. Sidan öppnas i förhandsgranskningsfönstret.

Helt layouter

Öppna sidan Totally Layouts Tumblr Hit Counter (länk i resurser) i en webbläsare och klicka sedan på alternativknappen “Tumblr”. Redigera räknaretiketten och startnumret, om så önskas.

Klicka på "Skapa räknare". Sidvisningsräknarkoden genereras och visas på sidan.

Dra markören över all kod i rutan och tryck sedan på "Ctrl-C."

Öppna Tumblr-instrumentpanelen på en ny flik och klicka sedan på länken "Anpassa" under bloggen för att öppna temat för redigering. Klicka på "Redigera HTML" för att öppna HTML-redigeraren.

Leta reda på”-Taggen i HTML-koden. Klicka framför " “Tagg och tryck sedan på“ Ctrl-V. ” Kodblocket klistras in på kodesidan.

Klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" och klicka sedan på "Spara".

Varningar

Om du använder andra offentliga skriptsidor kan installationsanvisningarna skilja sig något eller avsevärt.