Hur man länkar en video till Tumblr

Tumblr-plattformen tillhandahåller typen New Video Post som ger funktionaliteten för att bädda in en URL till en YouTube-video eller ett klipp som är värd på en annan videodelningssida i ett inlägg. Tumblr låter dig ladda upp upp till fem minuter med video varje dag, och du kan dela upp tiden över flera klipp. Lägg bara upp videoklipp som du har gjort eller som du har rätt att publicera. Du kan inte publicera begränsade verk, men du får publicera innehåll som du inte äger om licensavtalet entydigt säger att du kan lägga om. Du måste verifiera med Tumblr innan du publicerar att ditt innehåll inte bryter mot upphovsrätt eller licensbestämmelser.

Klicka på ikonen “New Video Post” från Tumblr-instrumentpanelen för att öppna formuläret New Post.

Klicka på rullgardinspilen för bloggen i formuläret Nytt inlägg och klicka sedan på den blogg som är värd för videopostet.

Skriv eller klistra in webbadressen till videon i rutan Bädda in kod eller video-URL för att ladda videon i förhandsgranskningsfönstret. Alternativt klickar du på ikonen "Ladda upp en fil" i den andra rutan för att öppna filväljaren så att du kan välja en fil från din hårddisk. Bläddra till och klicka på videofilen och klicka sedan på "Öppna". Du kan också släppa en videofil i den andra rutan för att ladda upp videofilen till inlägget.

Klicka på mitten av videon för att förhandsgranska klippet.

Skriv en bildtext för klippet i textruta och skriv sedan relevanta taggar i fältet Taggar. Det är valfritt att skriva in text i fältet Bildtext och Taggar.

Klicka på kryssrutan framför alternativet ”Jag har tillstånd att låta tumlare använda detta under användarvillkoren” för att verifiera att ditt klipp inte bryter mot upphovsrättslagar.

Klicka på "Skapa inlägg" för att publicera videoposten.

Tips

Om du vill visa ytterligare publiceringsalternativ klickar du på nedåtpilen bredvid knappen Skapa inlägg. Förhandsgranska inlägget, schemalägg inlägget, lägg till inlägget i din kö eller spara inlägget som ett utkast.

Varningar

Tumblr stöder att bara ladda upp en video åt gången i formuläret Ny video.

Uppladdade videofiler måste vara 100 MB eller mindre.