Hur man lägger ett foto i en bildposts textruta på Tumblr

Lägg till en bild när du skapar eller rebloggerar ett Tumblr-bildinlägg genom att infoga bilden i originalfotens texttextruta. Bildtexten visas under originalbilden i inlägget, men rutan är dold såvida inte innehållet finns. Du kan lägga till bilder i bildrutan i nya fotoposter, dina egna befintliga inlägg och i rebloggar av andras inlägg. Lägg till bilder och HTML-kod i bildtextrutorna med hjälp av redigeringsverktygen i Tumblr-redigeraren.

Logga in på din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på ikonen "Fotoinlägg" för att öppna det nya fotoinläggsformuläret. Du kan också klicka på "Reblog" -ikonen längst ner i ett befintligt inlägg för att öppna Reblog-formuläret för det valda inlägget.

Klicka i textrutan "Bildtext" och klicka sedan på ikonen "Kamera". En filnavigeringsskärm öppnas. Bläddra till och klicka på en bild att ladda upp. Du kan också skriva webbadressen till en bild som finns på webben i rutan Filnamn. Klicka på "Öppna" för att ladda fotot i textningsrutan.

Klicka på knappen "Skapa inlägg" för att publicera inlägget. Alternativt kan du klicka på nedåtpilen bredvid knappen Skapa inlägg och sedan klicka på "Lägg till i kö", "Publicera på ..", "Spara som utkast" eller "Privat". Du kan också klicka på knappen "Förhandsgranska" i rullgardinsmenyn för att förhandsgranska inlägget innan du publicerar det.

Tips

Observera att om du infogar en bild i rubriken Text läggs text som du lägger till till automatiskt till som Alt-taggen för bilden.

Du kan lägga till flera foton i ett enda Tumblr-fotopost. För att lägga till en bildtext till ett foto i ett flerfotpost, svep över bildens högra hörn och klicka sedan på ikonen "Bildtext". En liten popup-dialogruta öppnas.

Varningar

Tumblr stöder bildfiler på 10 MB eller mindre. JPG-, GIF-, PNG- och BMP-filformaten stöds på plattformen.

Bilder i bildtexten kan visas som en grå ruta när du visar dem på instrumentpanelen. Klicka på den grå rutan för att se bildtexten.