Så här frigör du en Xbox 360

Skärmfrysning kan förekomma på Xbox 360 av flera skäl. De mest sannolika orsakerna är problem med en spelskiva, skadade installerade spelfiler, nätverksproblem och brist på luftflöde till konsolen. Skärmen fryser nästan alltid för att du förlorar osparade spelförlopp, så att bestämma orsaken hjälper dig att lösa problemet och förhindra att det förstör ditt spel. För att låsa upp din Xbox 360 och förhindra frysningar i framtiden, gör lite felsökning för att ta reda på orsaken.

Steg 1

Tryck på mittknappen "Guide" på din Xbox 360-kontroller och tryck sedan på "Y." Om inget händer, tryck på strömbrytaren på din Xbox 360-konsol för att stänga av den. Se till att konsolen är placerad i en klar, ventilerad yta på en fast yta bort från föremål som kan hindra luftflödet till dess ventiler. Sätt på den igen.

Steg 2

Kontrollera spelskivan. Ta ut spelskivan ur skivbrickan på din Xbox 360-konsol och inspektera den för sprickor, sladdar och fläckar. Ta vid behov en mjuk, vattenfuktad trasa och rengör skivan. Gnugga inifrån och ut. Om det efter avslutning finns sprickor eller skräp som inte har gått bort är skivan sannolikt omspelbar.

Steg 3

Prova ett annat spel. Om du spelar ett installerat Xbox 360-spel kan det vara ett problem med själva spelet. Ladda ett annat spel och spela det som vanligt. Om det inte fryser är spelet problemet. Gå till Xbox LIVE Marketplace och ladda ner det problematiska spelet till konsolen igen.

Steg 4

Kontrollera din internetanslutning. Om du spelar på Xbox LIVE och ditt spel fryser är det troligt att du tappade åtkomsten till Internet. Kontrollera Ethernet-kabeln eller den trådlösa anslutningen för att se till att den fortfarande är ansluten. Om det behövs, kontakta din Internetleverantör för att se till att det inte finns några avbrott i ditt område.

Kontakta Xbox Support om du fortsätter att ha frysproblem. Besök Xbox Support-webbsidan (se länken i Resurser) och följ anvisningarna för att kontakta Xbox Support om ditt problem.