Hur man använder kaliber med Kobo

Caliber är ett av flera praktiska program för att hantera ditt e-bokbibliotek och kan hantera de flesta större e-läsare, inklusive alla Kobo-läsare. Programmet kan konvertera böcker från ett format till ett annat, dela böcker mellan enheter och ladda upp lokalt lagrade böcker till din Kobo. En Kobo-läsare kan bland annat läsa ePub, PDF, HTML, vanlig text och vissa serietidningar.

Steg 1

Anslut Kobo-e-läsaren till din dator med USB-laddningskabeln som medföljer e-läsaren och starta sedan Calibre.

Steg 2

Klicka på "Lägg till böcker" i fönstret Kaliber och navigera sedan till filen du vill lägga till i din Kobo. Klicka på "Öppna".

Steg 3

Högerklicka på bokens namn från listan över böcker som finns tillgängliga i Caliber. Klicka på "Konvertera böcker" och klicka sedan på "Konvertera individuellt."

Steg 4

Justera alternativen i konverteringsfönstret till de du vill använda på din Kobo. Klicka på "OK" för att konvertera filen när du är redo.

Steg 5

Högerklicka på filen du vill flytta till din Kobo och klicka på "Skicka till enhet." Du kan välja om det ska lagras i huvudminnet eller på flashminnet i enheten. Klicka på platsen där du vill lagra den.

Högerklicka på en fil i ditt Calibre-bibliotek och klicka sedan på "Mata ut enhet" innan du tar bort Kobo från din dator.