Vad är en Xbox Softmod?

Med spelkonsoländring kan konsoler som Microsoft Xbox utföra uppgifter som inte omfattas av dess ursprungliga programmering. Softmod står för modifiering av programvara, modifiering genom att installera ny programvara över det ursprungliga operativsystemet. Även om softmods inte är tillgängliga för alla spelkonsoler, gör Microsoft Xbox-serien av softmods konsolen till ett multimedia-kraftpaket och emulator för klassiska spel. Modifiering kan vara farligt för ditt system. Det upphäver också din garanti, så modifiera på egen risk.

instrumentbräda

Instrumentpanelen är Xbox-systemets huvudmeny. Även om den var kraftfull när den släpptes blev instrumentbrädan snabbt föråldrad av nyare konsoler. Vissa softmods ersätter instrumentpanelen med en lättanvändbar meny med nya alternativ för de olika funktionerna som softmod innehåller. En vanlig softmod-meny gör att användaren direkt kan komma åt Xbox-hårddisken som ett dataliknande filsystem.

Tävlan

Microsoft Xbox, som den första konsolen i sin linje, kan bara spela Xbox-spel. Softmods tillåter användning av emulatorer, applikationer som efterliknar andra konsoler som original Nintendo eller Sega-konsoler. Med möjligheten att emulera eliminerar en mjukmodad Xbox-konsol behovet av flera konsoler. Det är olagligt att emulera spel som du inte äger, så använd endast emulatorn för spel du tidigare har köpt.

Multimedia

En av de viktigaste användningarna av softmods är att göra Xbox till en multimediestation. Softmods tillåter en användare att öppna musik-, video- och bildfiler på Xbox-hårddisken. Genom att ansluta Xbox till en router kan datorer i nätverket fritt dela filer till och från Xbox, vilket möjliggör ett centralt arkiv för filer. Dessutom kan anslutning av Xbox till en router också göra det möjligt för enheten att strömma videor direkt från Internet.

dvd

DVD-enheten på den ursprungliga Xbox kan bara spela DVD-filmer med Xbox DVD Playback Kit. Med en softmod installerad behöver enheten inte längre Playback Kit för att spela DVD-skivor. Softmodding gör det också möjligt för enheten att rippa DVD-filmer direkt till filsystemet för att visas senare.

Fördelar

Softmods är ett alternativ till hardmods eller hårdvaruändringar. Hårdvaruändringar kräver att Xbox-konsolens skal öppnas och de interna komponenterna ändras. För vissa ändringar kräver detta förmågan att lödda och installera elektriska komponenter och ledningar. Softmodding eliminerar behovet av att öppna konsolen liksom den inneboende risken för systemet från direkt hårdvaruändring.

Faror

Softmods ger ett mekaniskt säkrare alternativ till hårdvaruändring, men har sina egna inneboende faror. Eftersom softmods ändrar Xbox-systemfilerna kan misstag eller fel under installationen förstöra Xbox. Denna permanenta förstörelse av en elektronisk enhet kallas vanligtvis "bricking" och är ett vanligt problem med programvaruändring.