Skillnaden mellan Norton och McAfee

Norton och McAfee är båda kända namn inom datasäkerhetsbranschen. båda säljer antivirusprogram och antiprogramvara. I det avseendet tillhandahåller de mycket liknande produkter och skiljer sig inte mycket åt. Att välja en kommer ner till preferens och vad du vill ha från din säkerhetsprogramvara. När du jämför Norton- och McAfee-produkter, se till att du jämför liknande produkter; sätt inte den grundläggande hemversionen av McAfee mot affärsutgåvan av Norton och förvänta dig meningsfulla resultat.

Noggrannhet och skydd

Det viktigaste elementet för att välja ett antivirusprogram är noggrannhet: hur väl det hittar och stoppar potentiell skadlig kod och andra hot. När det gäller skydd är Norton kung. I tester av PC Magazine bedömer Norton konsekvent det bästa när det gäller brandväggsskydd, virusborttagning / blockering, antispam, integritetsskydd och föräldrakontroll. McAfee bedömer bra när det gäller brandväggsskydd, virusblockering och skräppost, men annars saknar Norton.

Versioner

Norton och McAfee har liknande produktlinjer. Båda företagen erbjuder säkerhetslösningar för både hem- och företagsanvändare; i själva verket driver båda företagen en produkt som heter "Internetsäkerhet", som fokuserar på säkerhetsbehoven hos vanliga heminternetanvändare. Båda företagen erbjuder antivirusprogram för PC och Mac. Båda erbjuder också familjesäkerhetslösningar och mobila säkerhetsappar. McAfee erbjuder olika lösningar för småföretag och företag med produkter skräddarsydda för att möta systemets behov.

Kosta

Vilket företag som är dyrare varierar mellan produkter; även då är skillnaden mellan två jämförbara produkter vanligtvis mindre än $ 10. McAfee Internet Security är till exempel dyrare än Norton Internet Security. Nortons grundläggande antivirusprogram är dock dyrare än McAfees antivirusprogram. Dessa priser varierar också beroende på hur många licenser du behöver och hur lång en licensperiod du väljer. Ju längre en licens du köper, desto större är rabatten tillgänglig.

Resursanvändning

Om du har att göra med en äldre dator eller en som inte har många resurser (till exempel en netbook), vill du också fokusera på prestanda; det är inte troligt att du lämnar ett antivirusprogram påslaget om det hela tiden använder alla dina resurser. Norton anses vara ett av de lättaste säkerhetsverktygen som finns, och får konsekvent bra poäng från PassMark.