Hur man infogar en Twitter-tidslinje i Tumblr

Tumblr gör det möjligt för dig att förbättra dina blogginlägg genom att bädda in HTML-kod i dem. Medan det normalt tar en programmerare att skriva den här koden genererar Twitter tidslinjekod som du kan använda gratis. En tidslinje visar offentliga tweets som du eller en annan Twitter-medlem gör. Om du vill underhålla, utbilda och informera dina Tumblr-besökare med minimal ansträngning, använd några minuter på att skapa en Twitter-tidslinje-gadget för din Tumblr-blogg.

Skapa din Twitter-kod

Besök din Twitter-sida, klicka på "Inställningar" och klicka sedan på "Widgets".

Klicka på "Skapa ny" följt av "Användartidslinje" för att visa en sida som hjälper dig att konfigurera hur din gadget ser ut.

Välj de anpassningsfunktioner som du vill att din gadget ska ha. Du kan till exempel klicka på "Länkfärg" och sedan välja en färg för gadgets länkar.

Skriv användarnamnet för den Twitter-användare som du vill visa i textrutan "Användarnamn". Ange ditt användarnamn om du vill att din tidslinje ska visas i Tumblr.

Klicka på "Skapa widget" och kopiera koden som visas i textrutan längst ner på sidan.

Lägg till tidslinje till tumblr

Besök din Tumblr-sida och klicka på "Text" för att visa redigeringsrutan som du normalt använder för att skapa textinlägg.

Klicka på "HTML" och klistra in koden som du kopierade från din Twitter-gadget i redigeringsrutan.

Klicka på pilen bredvid "Publicera" och klicka på "Publicera nu" för att publicera inlägget som innehåller din Twitter-tidslinje.

Tips

När människor besöker din Tumblr-blogg ser de tidslinjen för den person eller organisation du valt. Om du angav ditt eget användarnamn när du skapade din Twitter-gadget ser de din offentliga tidslinje.

Dessa steg beskriver hur du använder tweets från Twitter-användare som källa för din tidslinje. Om du vill använda en annan källa, till exempel "Favoriter", "Lista" eller "Sök", klickar du på någon av dessa flikar när du klickar på "Widget". Du kan sedan anpassa widgeten och klicka på "Skapa widget" för att generera din HTML-kod. Om du till exempel vill att tidslinjen ska visa tweets som en användare har markerat som favoriter, väljer du "Favoriter". Välj "Lista" när du vill att widgeten ska visa tweets från en offentlig lista. Om du väljer "Sök" kan du ange en sökfråga och visa resultaten för den frågan i widgeten.