Hur man vet om ett mobiltelefonnummer fortfarande används

När någon inte svarar på sin mobiltelefon kan det vara frustrerande för den som ringer. En förlängd internationell semester, ett nytt mobilavtal eller en död telefon är alla anledningar till att en person kan gå ett tag utan att plocka upp ett nytt nummer. Men om du misstänker att ett mobilnummer har inaktiverats kan du kanske bekräfta det med lite detektivarbete.

Samtalsblockering

Om någon har blockerat dig från att ringa till sin mobiltelefon hör du normalt en ring innan du skickas till röstbrevlådan. Om han inte har röstmeddelande kan du få ett meddelande om att han inte är tillgänglig för samtal.

Serviceområde

Om en person inte svarar på sin telefon kanske han helt enkelt är utanför serviceområdet eller har stängt av mobilen. Om telefonen inte är aktiv kan den bara ringa en eller två gånger innan du går till röstbrevlådan. Så länge röstbrevlådekontot för personen fortfarande är aktivt är telefonnumret fortfarande i bruk - även om telefonen är avstängd eller om personen inte är i serviceområdet under en längre tid.

Kontrakt

När en person avslutar sitt kontrakt med en mobiltjänstleverantör kan hennes telefon gå ur drift. Ofta, i slutet av ett kontrakt när en person väljer att inte förnya, kan hon helt enkelt överföra sitt nummer till en ny operatör; numret går aldrig riktigt ur drift. Men hon har också möjlighet att få ett helt nytt nummer, vid vilket tillfälle det äldre numret skulle vara ur drift.

Tillgänglighet

Om du hoppas fånga ett visst mobilnummer är det bästa du kan göra att begära det från en mobiloperatör och hoppas på det bästa. Tyvärr finns det ingen tjänst som låter dig kontrollera om ett nummer är inaktivt och redo att användas. Därför bör du alltid prata med en ny operatör innan du avslutar ditt gamla kontrakt om du vill behålla ett gammalt mobilnummer.

Tips

Det bästa sättet att avgöra om ett nummer fortfarande används är att helt enkelt ringa det. Ett röstkonto som tillhör en individ visar att numret fortfarande används. Om numret nyligen har gått ur tjänst kommer du troligtvis att få ett automatiskt meddelande som säger att numret inte används eller att samtalet inte kan besvaras.