Hur man gör Facebook-spel snabbare i Google Chrome

Hastigheten på Facebook-spelen som körs i Google Chrome beror på kvaliteten på din internetanslutning och de andra kraven som ställs på ditt systems processor och minne. Att stänga onödiga flikar och applikationer och städa upp och optimera Chrome kan förbättra spelprestanda på Facebook-plattformen.

Stäng av andra flikar och program

Öppna flikar tar upp systemresurser och kan lämna Facebook-spel utan tillräckligt med CPU-kraft eller systemminne för att fungera smidigt. Stäng alla flikar i Chrome som du inte använder när du kör Facebook-spel. Det är också värt att öppna Aktivitetshanteraren genom att välja "Visa bakgrundssidor" från Chrome-menyn. Härifrån kan du se CPU- och nätverksanvändning för var och en av de öppna flikarna och bakgrundsprocesserna som är kopplade till Chrome. Välj "Avsluta process" för att stänga någon av processerna. Av samma skäl stänger du alla Windows-applikationer eller bakgrundsverktyg som du inte använder aktivt.

Spara bandbredd

Facebook-spel är beroende av data som strömmas från Internet, och alla andra applikationer eller datorer som kommer åt Internet via ditt lokala nätverk kan påverka prestandan. Stäng alla verktyg som kan komma åt Internet, till exempel nedladdningshanterare eller streamingtjänster, och stäng av alla enheter som är anslutna till din router som kan använda bandbredd. Detta kan inkludera andra datorer, spelkonsoler, surfplattor och mobiltelefoner.

Uppdatera Chrome och dess plugins

Att köra den senaste versionen av Chrome och uppdatera plugins som fungerar ovanpå den garanterar maximal kompatibilitet med Facebook och andra webbplatser. Uppdatering tillämpar också de senaste buggfixarna och prestandaförbättringarna. Chrome bör uppdatera sig automatiskt, men om du stöter på problem kan du ladda ner den senaste versionen från Googles webbplats. Nyckel-plugins som används av många Facebook-spel, inklusive Adobe Flash, ingår i Chrome-uppdateringar.

Rensa webbhistorik

Med tiden kan tillfällig webbinformation och cacheminne för information som innehas av Chrome sakta ner webbläsaren och orsaka prestandaproblem. För att rensa cacheminnet och annan surfinformation, klicka på "Chrome" -menyn, välj "Verktyg" och välj "Rensa webbdata". Välj att ta bort kakor och tömma cacheminnet, välj "tidens början" i listrutan och klicka på "Rensa webbinformation" för att bekräfta ditt beslut. Starta om Chrome för att kontrollera prestandaförbättringar.