Kan jag ändra storlek på bilder med Android-e-post?

Den ursprungliga Android-e-postappen tillåter dig inte att ändra storlek på dina bilder. Innan du skickar foton via e-post kan du dock ändra dina bilder på ett antal sätt. Du kan ändra dina kamerainställningar, beskära bilder i Galleri-appen eller använda en bildredigeringsapp från tredje part. Detta kan vara användbart om du behöver skicka flera bilder eller om mottagaren av din e-post bara kan ta emot bilagor i en viss storlek.

Android-e-post

När du skriver ett e-postmeddelande i Android Mail-appen kan du bifoga bilder från ditt galleri. Bilden du bifogar kan inte redigeras. den bifogas till din e-post exakt som den finns i ditt galleri. Om din bild till exempel är 1,6 megabyte i ditt galleri blir den 1,6 megabyte när den bifogas din e-post. Du kan inte redigera storleken på bilden alls från Android Mail-appen.

Beskärning

Innan du bifogar en bild i Android Mail-appen kan du beskära önskad bild i din Galleri-app. Välj bilden i galleriet och tryck på bilden när den visas. Välj "Redigera" längst ned på skärmen. I menyn Redigera kan du beskära, rotera eller filtrera bilden. Om du ändrar storlek på bilden genom att beskära den kommer den beskurna bilden att sparas som en ny bildfil i ditt galleri.

Ändra storlek på kameraappen

Om storleken på dina bilder är ett ständigt problem för e-post, kanske du vill spara dina bilder i en annan storlek. I kameraappen trycker du på kugghjulsikonen högst upp på skärmen för att öppna dina kamerainställningar. Välj alternativet "Bildupplösning". Välj den upplösning som optimerar din bild för de e-postmeddelanden du skickar. Om du till exempel vill skicka mindre bilder via e-post, välj upplösningen "Liten". Android-enheter har en mängd olika skärmstorlekar och hårdvaruinställningar, så den exakta storleken på den lilla upplösningen varierar beroende på din enhet. När du har valt den lilla upplösningen sparas alla bilder du tar i kameraappen i den här upplösningen.

Ändra storlek på bilder i en app

Om du behöver ändra storlek på dina bilder på ett annat sätt än vad Camera- eller Gallery-appen tillåter, använd en bildredigeringsapp från tredje part. PicsArt, Snapseed, Photo Editor av Aviary och Photo Resizer låter dig ändra storlek på dina bilder. Funktionerna för dessa appar varierar. Vissa av dem tillåter ett antal transformationsalternativ, medan andra erbjuder grundläggande storlek som liknar den för den inbyggda kameraappen.