Så här skriver du ut på en verbatim-skrivbar DVD

Oavsett om du vill märka en enskild skiva eller satser av DVD-skivor, innehåller Verbatims optiska media alternativ som matchar de vanligaste metoderna för utskrift på skivan. Den Verbatim-produkt du väljer beror på vilken utskriftsenhet du vill använda och vilken typ av etikettlayout du vill skapa, allt från täckning till begränsade utskriftsområden. Du kan välja Verbatim media för användning i en stationär utdataenhet eller för produktion i en kommersiell anläggning.

Termisk

Om du är van vid att använda ordet "termisk" för att hänvisa till kringutrustning som skriver ut enfärgade etiketter på självhäftande lager, kommer enheterna som använder Verbatims skivor som är värmeklar att överraska dig. Dessa media kvalificerar sig för användning i hårdvara för färgningssublimering. Till skillnad från andra värmeutmatningsprocesser förångar färg sublimering ett färgat band på en tryckt yta. Varje del av förbrukningsvaran innehåller underavsnitt i cyan, magenta, gult och svart, vilket ger fyrfärgsutskrifter som kan återge foton och grafik med hög kvalitet. Vissa termiska skrivare skapar en etikettbild på ett separat återöverföringsark och applicerar den på en skiva med högupplösta resultat som motstår friktion, ljus och fukt.

Bläckstråle

Från stationära skrivare som rymmer optiska media i speciella matningsfack till robotvolymer med större volymer som skriver ut flera kopior utan operatörsinblandning, kan bläckstråleskrivning applicera högkvalitetsavtryck på Verbatim-lager. Speciella skivbeläggningar tillgodoser behovet av bläckabsorption, vilket främjar snabb torkning och motståndskraft mot fukt. Vissa medieskrivare använder separata bläckpatroner för varje komponentfärg och kan producera mellan 850 och 1 500 skivor från en enda uppsättning förbrukningsvaror, beroende på mängden bläcktäckning i en skivetikettdesign.

Silkscreening

Skivutskrift med hög volym är traditionellt beroende av silkescreening. Till skillnad från digitala utgångsprocesser använder den här testade produktionsmetoden bläck som kan inkludera förblandade spotfärger, metallics och anpassade nyanser. Efter att ha exponerat en ljuskänslig emulsion för en filmbaserad representation av det visuella materialet som ska appliceras i varje bläckfärg laddas den resulterande skärmen på en utskriftsanordning och accepterar skrapbläck genom små öppningar. Den färdiga bilden kan inkludera öppna områden där du kan trycka jobbspecifika data på en enfärgad skrivbordstermisk enhet.

Skivtyper

Från och med juli 2013 tillverkar Verbatim bläckstråleskrivare med matta vita, blanka eller silverytor, inklusive skivor som accepterar utskrift hela vägen upp till mitthålet. Dessa inkluderar miniatyr-CD-skivor och DVD-skivor samt "digital vinyl" -skivor som ser ut som 45-rpm-skivor. Verbatims termiska CD- och DVD-media finns i vita eller kristallytor, med utskrifts-till-center-skivor endast tillgängliga i vitt. Eftersom silkscreening kan innehålla ett lager vitt bläck som täcker skivans yta för att förhindra att dataskiktets diffrakterade effekt visas genom otryckta områden, säljer Verbatim sina silkescreen-media endast i glänsande silver, med endast skivor för utskrift till centrum. i DVD-R-format.