Hur man använder GIMP för att få någon att se ut som mager (8 steg)

Det är ingen hemlighet att tidskrifter använder professionell bildredigeringsprogramvara som Photoshop och CorelDraw för att retuschera foton av människor, men du kan alternativt använda gratis programvara som GIMP för att uppnå liknande resultat. För att ändra ett foto så att någon ser tunnare ut än i verkligheten, använd GIMPs IWarp-filter. Beroende på ändringens omfattning kan du använda verktyget för att få någon att gå ner några kilo eller göra dem till en mager karikatyr.

Steg 1

Starta GIMP och öppna fotot du vill förvandla.

Steg 2

Högerklicka på bildnamnet på paletten "Lager" och välj "Duplicera lager" från snabbmenyn. Detta gör att du kan arbeta på det dubbla lagret utan att ändra originalbilden direkt.

Steg 3

Klicka på miniatyren av det dubbla lagret på paletten Lager för att säkerställa att du arbetar med rätt lager.

Steg 4

Klicka på "Filter" i menyraden och välj sedan "IWarp" i undermenyn "Förvränger".

Steg 5

Klicka på alternativknappen "Krymp" på fliken "Inställningar" och klicka sedan på kryssrutan "Bilinear". Krympningen ändrar bilden och det bilinära alternativet jämnar ut effekten så att den ser mer realistisk ut.

Steg 6

Klicka på kryssrutan "Adaptivt supersampel" för bättre bildkvalitet.

Steg 7

Klicka och dra bilden i förhandsgranskningsdelen av IWarp-fönstret för att tillämpa krympningseffekten. Deformationen appliceras i den riktning som markören dras in, så för bästa resultat, klicka något åt ​​vänster eller höger om personens kroppsdelar eller lemmar och dra sedan markören något i motsatt riktning.

Klicka på "OK" när du är nöjd med resultaten i förhandsgranskningsfönstret för att tillämpa effekten på fotot.